Novetats

Presentació de l’Estudi sobre la situació estratègica i dels recursos i de les capacitats de les empreses agroalimentàries del Berguedà (20 de juliol)

dimecres, 19 juliol, 2017

El proper 20 de juliol a les 11:45 del matí, al restaurant la Cabana, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, membre de la Xarxa Productes de la Terra, presentarà els resultats de l’Estudi sobre la situació estratègica i dels recursos i les capacitats de les empreses del sector agroalimentari del Berguedà.

 

Inauguració de l'exposició "Mataró potatoes"

dimecres, 12 juliol, 2017

El temps de la patata al Maresme amb Carme Ruscalleda 

"Va haver-hi un temps en què l'horta maresmenca va conquerir les cuines internacionals amb la seva "Royal Kidney", la patata primerenca que, gràcies a la bonança del clima i a la modernització dels camps, aconseguia arribar al mercat europeu abans que les seves competidores. L'esplendor de les "Mataró Potatoes" es recupera ara en l'exposició que ha organitzat l'Arxiu Comarcal del Maresme. La Mostra s'inaugurarà el proper dissabte amb una padrina molt especial, la cuinera santpolenca Carme Ruscalleda.

Entrevista de La Vanguardia a Ramon Berengueras, de l'empresa formatgera Betara de la Xarxa al Lluçanès

divendres, 7 juliol, 2017

El passat 24 de juny es va publicar a l’espai La Contra de La Vanguardia, una entrevista a Ramon Berengueras, responsable de l’empresa formatgera Betara, que forma part del Cens de la Xarxa Productes de la Terra al Lluçanès.

Betara és la formatgeria artesana catalana més premiada als World Cheese Awards. El seu responsable té 81 anys i segueix al capdavant de l’empresa. Amb 79 anys va crear la seva pròpia granja d’ovelles ecològiques.

Aires d'estiu

dilluns, 26 juny, 2017

A les comarques de Barcelona, les primeres calors de l'estiu no ens fan por. Ben al contrari, ens agraden molt, i per això les rebem amb fogueres, música i plats elaborats amb els millors productes del mar i l'horta. Des de la Nit de Sant Joan, ens encanta trobar-nos amb amics i familiars i compartir amb ells les delicadeses culinàries d'un territori tan ric que ens proveeix de tot el que necessitem. Vora mar sota els estels o a l'ombra d'un bosc d'alzines, l'estiu és l'època perfecta per gaudir de la vida a l'aire lliure i menjar molt bé. Et proposem algunes idees d'àpats frescos, gustosos i fàcils de fer que acompanyen a la perfecció aquests moments.

El Comitè Director de la Xarxa aprova el balanç de les activitats del 2016 i les previsions del 2017

divendres, 16 juny, 2017

La Xarxa disposa d’un Cens de 1.167 empreses repartides entre els 12 ens locals que en formen part, de les quals un 50% han participat en almenys una activitat.

Producte destacat

Tomàquets del Bages

Diputació de Barcelona

De gust lleugerament dolç i refrescant

Crescut amb les propietats que li origina el microclima de les valls del Montcau, al Bages, el tomàquet del Bages és una hortalissa delicada i de baixa productivitat que presenta un gust lleugerament dolç i refrescant. 

Xarxes