Actualitat

Novetats

Mercats de la terra d'Slow Food al desembre, cada dissabte als Jardins de les Tres Ximeneies del Poble-sec de Barcelona

dimarts, 12 desembre, 2017

Amb l'arribada del fred de desembre al Mercat de la Terra  tindrem els millors brous, sopes i cremes de restaurants Slow Food. A més, venim carregats d'activitats, com sempre, cada dissabte de 10h a 16h als Jardins de les Tres Xemeneies!
 

Al desembre al mercat arriba molta fruita com les taronges, les mandarines o les magranes, però també productes de l'horta com les carbasses, el bròquil, les cols, les faves o les primeres carxofes. També tenim la sort de tenir l'oli d'oliva extra verge de primera premsada i, fins i tot, tindrem torrons! 

Gironella va celebrar la Fira de la Puríssima amb el blat de moro escairat, producte singular de la Xarxa, com pa protagonista

dimarts, 12 desembre, 2017

El nucli antic de Gironella es va omplir de veïns i visitants per la Fira de la Puríssima, enguany marcada per les baixes temperatures. L’acte comptava amb el suport de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, membre de la Xarxa Productes de la Terra.

El Berguedà va ser present un any més a Gastropirineus amb presència de productors i cuiners

dimarts, 5 desembre, 2017

Els dies 27 i 28 de novembre a Alp i Puigcerdà s’ha portat a terme una nova edició de Gastropirineus on s’hi apleguen alguns dels millors cuiners i productors agroalimentaris dels Pirineus. Aquest esdeveniment vol ser un punt de trobada entre professionals amb un triple objectiu: definir un catàleg de productes i plats del Pirineu, crear la marca Cuina del Pirineu i potenciar la relació entre gastronomia i turisme.

La Xarxa va participar al curs "Alimentar la metròpoli" organitzat pel PEMB al CCCB, amb ponències d'experiències catalanes, de l'Estat i d'Itàlia

dimarts, 5 desembre, 2017

L'alimentació com a sector clau en termes territorials, socials i econòmics, la complexitat d'avançar en un canvi de model i la necessitat d'impulsar una estratègia coordinada entre diferents actors, conclusions del curs 'Alimentar la metròpoli' coorganitzat pel Pla Estratègic Metropolità de Barcelona amb l'Ajuntament de Barcelona i el CUIMPB. La Xarxa Productes de la Terra hi va participar el dia 29 de novembre presentant l’experiència de 10 anys treballant pel suport al sector.

El LABTurisme de la Gerència de Turisme de la Diputació edita el document "Perfil del turista gastronòmic a la demarcació de Barceona"

dimarts, 5 desembre, 2017

Cada vegada la gastronomia té un paper més rellevant en el desenvolupament turístic de les destinacions de les comarques de Barcelona. El seu vessant més experiencial i la necessitat

d’alimentar-se dels visitants fan que la gastronomia, a més de poder aportar valor a les diferents propostes turístiques, sigui una oportunitat per mostrar aspectes autòctons i únics de la cultura del nostre territori.