Xarxa Productes de la Terra

Novetats

La poma de Pontons, protagonista de la nova campanya de promoció del Consell Comarcal i l'Ajuntament

dijous, 25 novembre, 2021

L’Ajuntament de Pontons i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, en el marc del programa “Productes de la Terra” de la Diputació de Barcelona,  i l’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local del SOC, a través del Servei de Proximitat de Promoció Econòmica i Ocupació del Consell Comarcal, han posat en marxa aquesta campanya que finalitzarà el 12 de desembre.

 

Fira de la col

dijous, 25 novembre, 2021

Mostra d'arts i oficis amb demostracions d'objectes relacionats amb la col, mercat de pagès, jocs gegants tradicionals al carrer i fins i tot un campament prehistòric.

La ruta del pa artesanal i el blat forment

dijous, 25 novembre, 2021

Si enyores el pa de debò, el que es feia amb mètodes artesanals, farines locals i pasta mare, t’hem de dir que encara en pots trobar a llocs com la comarca natural del Lluçanès. Una terra amb identitat pròpia, a mig camí entre la Plana de Vic i el Berguedà, on l'activitat pagesa és molt viva i on els aliments no es fabriquen: es fan. La ruta del pa i del blat forment t'encantarà tant si ets un foodie modern com un avi amb nostàlgia del passat.

El projecte HARNESSTOM impulsa activitats de ciència ciutadana per recuperar el sabor del tomàquet

dimarts, 23 novembre, 2021

El projecte europeu HARNESSTOM, liderat pel Dr. Antonio Granell (IBMCP-CSIC) i on hi participen diferents centres de recerca europeus, està començant a desplegar les seves activitats a Catalunya. El projecte té per objectiu millorar les varietats cultivades de tomàquet, fent especial èmfasi en els paràmetres de qualitat sensorial i gastronòmica.

Producte destacat

Tomàquet mandó de Collserola
Des de fa generacions la masia de Can Mandó, dins el Parc Natural de la Serra Collserola ha consevat la varietat de tomàquet.

Facebook

Instagram

Instagram