Xarxa Productes de la Terra

Novetats

Top 10 productes singulars de la terra a la Xarxa

divendres, 18 gener, 2019

A la nostra Terra hi ha una gran xarxa de productes singulars de qualitat repartits per a tot el territori. Escollir els deu millors és una tasca verdaderament difícil per no dir impossible. Doncs tots presenten peculiaritats distintives que els fan únics enter els seus rivals procedents d’altres àrees. Tots els productes de la xarxa compten amb l’aprovació dels paladars més refinats i, és per això, que la nostre llista de TOP10 a falta de poder fer un llistat dels millors en quan a gust o propietats, ho hem fet en funció de la popularitat entre els internautes.

L’Agència de Salut Pública de la Generalitat edita la guia “Petits canvis per menjar millor”

dimecres, 16 gener, 2019

L’acte de menjar, a més de ser un procés nutritiu, té connotacions importants de convivència —proporció de plaer, establiment de relacions afectives, identificació social i religiosa, etc.— que configuren la conducta alimentària i que poden repercutir en l’estat de salut de la persona. Les diferents maneres de menjar de cada país estan definides, entre altres factors, pel territori, les tradicions, la història, la producció i l’economia. El menjar és, sens dubte, un element d’identificació cultural; per tant, és important mantenir i potenciar els hàbits alimentaris propis de l’àrea mediterrània, adaptats als canvis sociològics i culturals que es van produint.

Fira de l’Oli a Ullastrell, amb la presentació del nou logotip de l’oliva becaruda, producte singular de la Xarxa (diumenge 20 de gener)

dijous, 17 gener, 2019

El proper diumenge 20 de gener es portarà a terme la vuitena edició de la Fira de l'Oli d'Ullastrell, amb el suport del Consell Comarcal del Vallès Occidental, membre de la Xarxa Productes de la Terra. Com l’última edició, comptarem amb una trentena de parades de productes relacionats amb l'oli d'oliva, entre d'ells una gran quantitat de productors d'oli d'Ullastrell.

LA FIRA REINA ESTÀ A MOLINS DE REI!

dimecres, 16 gener, 2019

Un cop més per aquestes dates, arriba una de les fires estrella, la Candelera de Molins de Rei! Enguany és la 168a edició de la fira declarada festa tradicional d’interès Nacional. Així doncs, no es d’estranyar que més de 300.000 visitants omplin els carrers d’aquesta localitat per gaudir de les mostres agrícoles, industrials, comercials, lúdiques i culturals més arrelades a la comarca i al nostre país. Convertint la Fira de la Candelera en l’esdeveniment de referència del país durant aquest primer cap de setmana del mes de febrer.

Producte destacat

Borregos de Cardedeu
Elaborats amb farina, sucre, mantega, llevat, oli, ous i matafaluga, els borregos de Cardedeu són una especialitat dolça arrelada al territori des de fa segles. De fet, se’n te documentació de l’any 1770. 

Xarxes