40 formatgeries catalanes es trobaran a Vic en una nova edició del Lactium

dijous, 12 maig, 2022

Els dies 14 i 15 de maig, el Parc Jaume Balmes de la ciutat de Vic, albergarà una nova celebració de Lactium. La presència de 40 formatgeries catalanes i artesanes d’arreu del país, un recull de més de 200 formatges per tastar i comprar al tall, confirmen Lactium com el mercat de formatges més gran de Catalunya.

Concurs Lactium: formatges artesans de Catalunya

El concurs de formatges de referència a Catalunya recupera la normalitat i celebrarà les deliberacions del Jurat el dissabte 14 de maig durant el matí a la Casa Ricart de Vic. En paral·lel es celebraran dues sessions de tast del jurat que tindran lloc les setmanes prèvies en localitzacions singulars, i a on es valoraran dues categories convocades a Concurs.

En el marc de la normalitat, el Concurs Lactium recupera les categories de Mató i Llets Fermentades, convocant així, un total de 15 categories a Concurs i a més de 70 especialistes com a membres del jurat. Un any més, durant l’entrega de Premis s’escollirà en rigorós directe el Premi Millor Formatge Català Lactium-Gastroteca 2022 i es donarà a conèixer el Premi Formatgeria Sostenible, reconeixent una iniciativa entorn a les bones pràctiques vers la sostenibilitat entre les formatgeries catalanes.

Plat Lactium

Osona Cuina, Fet a Osona i Osona Terra, juntament amb Lactium, impulsen les jornades gastronòmiques #PlatLactium. Del 6 al 22 de maig els restaurants del col·lectiu comptaran amb un plat elaborat amb formatges d’Osona Terra i de Fet a Osona. 

El col·lectiu Osona Cuina dona el tret de sortida així a la Fira Lactium de Vic amb unes noves Jornades Gastronòmiques centrades en formatges osonencs. Es tracta d’una proposta gastronòmica on 9 restaurants d’Osona Cuina introdueixen els formatges en plats dolços i salats. Algunes de les propostes ja formen part de la carta habitual dels restaurants mentre que d’altres s’han creat expressament per a l’ocasió. 

D’aquesta manera es potencien els lligams d’Osona Cuina, Osona Terra i  Fet a Osona amb els esdeveniments gastronòmics de la comarca i es promocionen els productors de proximitat. 

Més informació aquí