5 empreses de la Xarxa Productes de la terra guardonades en la 1a edició dels Premis Parc a Taula 2019

dijous, 30 maig, 2019

El dimecres 3 de juny es va celebrar a l’espai Bonnemaison de Barcelona l’acte de lliurament de la primera edició dels Premis Parc a taula, un programa de desenvolupament econòmic promogut per la Diputació de Barcelona que pretén destacar, mitjançant la gastronomia, la producció artesanal i la viticultura de proximitat i de qualitat, els valors naturals, culturals i paisatgístics dels nostres parcs.

El jurat dels premis ha estat integrat per nou persones, vinculades a la Diputació de Barcelona, programa Parc a taula, Xarxa Productes de la TerraInstitut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica i la Fundació Alicia.

La periodista Esther Vivas va oferir la xerrada “Una mirada feminista del camp al plat”.

Les empreses guardonades van ser les següents per a cada categoria:

  • Recuperació de varietats antigues del Vallès Oriental, presentat per Montserrat Val Soriano d’Assaboreix la Terra, de Cardedeu, en la categoria de distinció a la contribució a la recerca, recuperació o promoció de races i varietats agroalimentàries pròpies del territori (Parc Natural del Montseny).
  • Castanya de Viladrau, presentat per Castanya de Viladrau en la distinció de recerca, recuperació o promoció del patrimoni cultural o natural (Parc Natural del Montseny).
  • Formatgeria i granja de cabres ecològiques dedicada a l’ecoturisme, presentat per Làctics Casanueva - Artelac, de Sant Vicenç de Castellet, per la contribució i promoció de la cuina de proximitat i venda de productes agroalimentaris i artesania de proximitat (Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac).
  • Recuperació de l’oli de vera, presentat per Pere Fabrés Forn de El Molí del Mig, de Mura (Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac).
  • Truita d’espigalls, botifarra negra i del perol, millor plat Parc a taula, presentat per l’Escola d’Hostaleria de Castelldefels (Parc del Garraf).
  • Viticultura sostenible ecològica i natural a Arenys, d’Arenys de Munt, en la distinció per la imatge i desenvolupament de marca en producte o servei sostenible o saludable, presentat per Joan Munich de Celler Talcomraja (Parc del Montnegre i el Corredor).