5a jornada de les plantes oblidades, amb més de 100 activitats i 50 expositors, complint amb les mesures de seguretat

dijous, 8 octubre, 2020

Igualada és, des de fa 5 anys, l’escenari d’un esdeveniment únic al món: la Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades, una jornada dedicada a conèixer les possibilitats culinàries que ens ofereixen aquelles plantes que comunament anomenem “males herbes” i com aquestes poden contribuir a transformar l’actual model agroalimentari per un de més sostenible, més ètic i més just.

La Jornada, que s’havia de celebrar a l’abril però va quedar posposada degut a la pandèmia de la Covid-19, tindrà lloc finalment el proper dissabte 3 d’octubre a Igualada i oferirà més de 100 activitats per a tots els públics i una fira temàtica amb més de 50 expositors, amb un programa que es manté pràcticament en la seva totalitat i que incorpora totes les mesures sociosanitàries recomanades.

Les plantes oblidades són plantes com l’ortiga, la rosella, el lletsó o la malva, plantes que creixen de manera espontània en camps, horts, marges i, fins i tot, en descampats o espais verds de les ciutats, i de les quals desconeixem – hem oblidat – les utilitats. A través d’activitats com tastos, tallers de cuina, xerrades i sortides, entre moltes d’altres, el Col·lectiu Eixarcolant vol donar a conèixer els usos d’aquestes plantes i mostrar que són una eina imprescindible per garantir una alimentació saludable i una agricultura sostenible.

Aquesta activitat compta amb el suport del Consell Comarcal de l’Anoia, membre de la Xarxa Productes de la Terra.

L’esdeveniment tindrà lloc al centre d’Igualada, a la zona de l’entorn de l’Espai Cívic Centre, l’Ateneu Igualadí, les Escolàpies i la plaça del Gasògen. Les inscripcions ja estan obertes i es poden realitzar a través de la pàgina web www.eixarcolant.cat, on també es pot consultar el programa complet.

Entre les activitats destaquen noms com el de Carme Ruscalleda, el Celler de Can Roca, Ada Parellada, Astrid van Ginkel i Joan Vallès, que formen part del centenar de ponents que participen en aquesta cinquena edició de la Jornada.