8a Fira de l’oli Vera

dimecres, 8 gener, 2020

El dissabte dia, 18 de Gener de 2020, se celebra a Bigues i Riells la VIII Fira de l’Oli Vera i altres varietats tradicionals i el VI Mercat del Pa Artesà elaborat amb varietats antigues, que podreu visitar de 10 a 13 h a la Plaça del Trull de Can Sapera.

L’objectiu de la fira és enfortir la tradició oleícola de la comarca i contribuir a una possible i ferma recuperació de la varietat Vera del Vallès i al seu reconeixement al territori.

S’encarreguen d’organitzar la Fira l’Ajuntament de Bigues i Riells amb la col·laboració del Consell Comarcal del Vallès Oriental, l’Slow Food Vallès Oriental i amb el suport de la Diputació de Barcelona, Xarxa Productes de la Terra, i es podrà, entre altres coses, comprar oli de productors de la comarca, fer tastos d’olis de productors amb una producció només per autoconsum.

Les activitats de la fira comencen el divendres 17 de gener de 2020 amb un Taller d’Oligoexperiència on es farà la cata de diverses varietats d’olis elaborats amb oliva Vera, a càrrec de Rosa Pérez de la Masia Can Viver.

El dilluns 20 de gener es farà una  activitat adreçada a restaurants i comerços d’alimentació que consistirà en una trobada gastronòmica i presentació de les qualitats organolèptiques i singulars de l’oli de varietat Vera del Vallès i del pa artesà amb varietats de farines