Ampliat el termini fins al 21 de juliol per a presentar candidatures per a la 9a convocatòria dels Premis Ruralapps

dimarts, 19 juliol, 2022

El termini per a presentar candidatures per a la 9a convocatòria dels Premis Ruralapps s’ha ampliat fins al 21 de juliol. Últims dies, doncs, per a presentar els projectes per als Premis Ruralapps que organitza el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) en col·laboració amb Eurecat.

Enguany l’abast del premi va més enllà de les apps, i s’estén als àmbits de la digitalització i la transformació digital (governança i gestió de dades, la Intel∙ligència Artificial, la realitat augmentada, la realitat virtual, la robòtica, l’internet de les coses, la connectivitat,...) amb la finalitat que aflorin les possibles eines que existeixen en el mercat de les TIC, orientades o que aportin solucions tecnològiques als ciutadans o als professionals del sectors agroalimentari, forestal i del medi rural. 

El DACC vol promoure l'aplicació de la tecnologia en benefici dels sectors agroalimentari, forestal i/o del medi rural, premiant programari funcional (programari embegut, aplicacions per dispositius mòbils, aplicacions d’escriptori, plataformes al núvol o d'altres), que contribueixin a la millora dels esmentats sectors.

En aquest sentit, s’han establert dues categories diferents:

Modalitat Ruralapps-professional, centrada en solucions tecnològiques innovadores per als/a les professionals i empreses dels sectors agroalimentari, forestal i/o del medi rural i millorar els processos de producció i de gestió, l'eficiència interna, la seguretat, la traçabilitat, la comercialització, la informació o el posicionament al mercat. Poden abastar des del procés de producció fins a la comercialització. 

Modalitat Ruralapps-ciència ciutadana, enfocada a solucions tecnològiques innovadores a la ciutadania i facilitar l'accés a la informació, en els àmbits agroalimentari, forestal i/o del medi rural. 

La quantia del premi és de 4.000 € per als guanyadors i 2.000 € per als finalistes, per a cadascuna de les modalitats.