BCN Smart Rural edita una guia per a joves emprenedors que vulguin fer de pastors

dimecres, 15 juny, 2022

BCN Smart Rural ha editat una guia sobre ramaderia extensiva que, de manera senzilla, explica tots els recursos disponibles per a les persones que volen dedicar-s’hi. La guia ‘La importància de ser pastor’ s’ha editat en format digital i es pot descarregar a través d’aquest enllaç.

Aquesta guia vol contribuir a evitar l’abandonament de l’ofici a Catalunya i promoure el relleu generacional del sector amb la incorporació de joves emprenedors. A través de sis capítols, la guia desgrana tot el que cal saber per iniciar l’ofici de pastor des de zero, també per aquelles persones que no han tingut contacte amb l’ofici prèviament.

A més, s’hi inclouen 19 punts del territori català que compten amb serveis d’acollida a l’emprenedoria agrària amb la idea de poder facilitar el procés d’instal·lació dels joves emprenedors i millorar així la viabilitat dels seus projectes.

L’autora de la guia és Laia Batalla-Carrera, directora de l’Escola de Pastors de Catalunya, que l’ha escrit en coordinació amb Pere Navarro, enginyer de territori de la Direcció Territorial Agrària de la Diputació de Barcelona. La guia posa en valor la contribució ambiental per a la societat dels pastors i els seus ramats en la pastura lliure de la ramaderia extensiva. A més del benestar animal i la qualitat dels productes alimentaris que suposa aquesta pràctica, les pastures lliures dels ramats de la ramaderia extensiva afavoreixen la conservació del medi natural, la biodiversitat i el paisatge i redueixen el risc d’incendis.

La publicació ha estat editada per la Xarxa de Bancs de Terres BCN Smart Rural amb el cofinançament de la Diputació de Barcelona i els fons FEDER de la Unió Europea.

Llegeix aquí la notícia de BCN Smart Rural.