Convocatòria 2023 per a actuacions del Programa de suport a les dones en els àmbits rural i urbà, SOC – Dones àmbit rural i urbà

divendres, 13 gener, 2023

El “Programa de suport a les dones en els àmbits rural i urbà” té com a objectiu implementar itineraris individualitzats d'atenció i d'orientació laboral per millorar la capacitació de les dones en els àmbits rural i urbà a través de la conscienciació per incrementar la seva participació en l'activitat econòmica del seu territori, fet que implicarà oferir oportunitats formatives i assessorament en els àmbits digital, tecnològic, emprenedor i d’economia social vinculat a productes endògens (dimensió local i verda), ús forestal i agrícola, activitats comercials en línia i suport a la dependència.

Aquest programa de subvencions és una actuació que s'executa en el marc dels fons del Mecanisme de Recuperació i Resiliència, dins del Pla Nacional de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR).

Les subvencions es destinen a dones desocupades que resideixin, preferentment, en municipis de menys de 5.000 habitants. Han d’estar inscrites com a demandants d’ocupació al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

Els ajuts els poden demanar les entitats municipals i les corporacions locals o les entitats vinculades; les entitats locals supramunicipals; i les entitats sense ànim de lucre, amb seu o establiment obert i activitat a Catalunya, que acreditin una experiència de mínim dos anys en la realització d'accions a Catalunya, dirigides a l'acompanyament de persones aturades.

En tots els casos, aquestes entitats han d’atendre, preferentment, dones residents en municipis amb una població inferior a 5.000 habitants.

El pressupost d’aquests ajuts és de 6.002.816 € i el termini per presentar les sol·licituds ja està obert i finalitza el dia 20 de gener de 2023.

Podeu trobar tota la informació clicant aquest enllaç.