El Consell Comarcal del Vallès Occidental recupera la memòria agrícola amb un catàleg de varietats locals per posar en valor els agricultors de la comarca i els seus productes

dimecres, 13 gener, 2021

Amb la voluntat de donar suport als agricultors i elaboradors de la comarca, el Consell Comarcal ha publicat una memòria que aplega informació sobre el patrimoni agrícola de la comarca. La publicació “Memòria agrícola i prospecció de varietats locals del Vallès Occidental” vol ser un primer pas en la tasca de recuperació de la memòria i del patrimoni agrícola de la comarca i posar en valor la identitat vallesana. Podeu consultar la memòria completa al document adjunt.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, explica que “amb aquest document volem contribuir a fer visible la tasca de les persones que han conservat la tradició agrícola al llarg dels anys fent-la arribar fins als nostres dies. I ho fem en  un  moment en que, més que mai, volem fer suport a tots els agricultors, elaboradors i productors locals, que ens ofereixen un producte de proximitat, sostenible i amb segell vallesà”.

Aquest recull neix de prospeccions fetes arreu de la comarca i gràcies a entrevistes realitzades a persones coneixedores d’aquest llegat. D’aquestes trobades se n’han extret coneixements sobre varietats locals, sobre el maneig i les pràctiques agrícoles i sobre la història agrària del territori. Aquest document vol ser un punt de partida per seguir avançant en la conservació i recuperació d’aquest patrimoni. Es tracta d’un document viu que s’anirà ampliant.

El document es farà arribar a tots els instituts de secundària de la comarca per tal que en puguin disposar per a la seva activitat curricular. Amb iniciatives com aquesta, el Consell Comarcal del Vallès Occidental segueix apostant per projectes vinculats amb la sostenibilitat i amb la sensibilització pel patrimoni i la diversitat natural i agrícola del Vallès Occidental.