El Gastronomic Forum Barcelona, aparador de luxe per als productes de proximitat de la Xarxa Productes de la Terra i Parc a taula

dijous, 3 novembre, 2022

La Diputació de Barcelona, amb el suport de les gerències de serveis de Promoció Econòmica i Ocupació, Comerç i Espais Naturals a través de la Xarxa Productes de la Terra i el programa Parc a taula, participa del 7 al 9 de novembre al Gastronomic Forum Barcelona. Aquest any hi participaran 30 empreses de la província de Barcelona que tindran els seus estands a l’Espai Catalunya.

Durant aquests tres dies de celebració del Forum, la Xarxa Productes de la Terra també participarà a l’Aula Cuina on, en col·laboració amb Prodeca, la Diputació de Girona i la Diputació de Lleida, es podran veure demostracions culinàries tradicionals i innovadores i tasts fets amb els productes més singulars de les comarques barcelonines.

Aquest any, a més, la Xarxa de Productes de la terra ha preparat una taula rodona, adreçada a tots els membres de la xarxa on, de la mà del xef i director del Culinary Institute of Barcelona (CIB), Pep Nogué, hi participaran quatre empreses del sector agroalimentari que han rebut algun reconeixement en l’àmbit de la innovació. L’acte tindrà lloc el dilluns dia 7, a les 16.15 hores, a la Sala Príncep, i a continuació, a l’Aula Cuina, l’Escola d’Hostaleria de Sitges farà una demostració amb els productes de les empreses convidades.

Cervesa de carxofa, croquetes gourmet, xocolata, galetes, embotits, fruits secs i patés són alguns dels productes que es poden veure i tastar als estands de les 30 empreses que agrupa la Diputació de Barcelona del 7 al 9 de novembre al pavelló 8 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. A més, durant aquests tres dies, a l’Aula Cuina hi haurà també una desena de demostracions culinàries que aproparan al públic la gastronomia d’Osona amb Èric Soldevila i Uri Sala, del Moianès, i les receptes amb carxofa de la mà del cuiner Toni Romero i la Cooperativa Agrària Santboiana. També hi haurà un tast de Caves Bolet i Gemma Muray i Clara Soler, amb Caram Caram i Mallart Xarcuters, ens explicaran les coses que s’aprenen en un obrador artesà. Per últim, el restaurant-escola de l’Institut FP Sant Cugat, membre del Parc a taula, explicaran com fer un consomé de verdures i civet de xai de marca de qualitat Producte de Collserola.

El Gastronomic Forum Barcelona torna a ser així punt de trobada de restauradors, professionals de l’hostaleria i del públic interessat en el producte gastronòmic de qualitat. Una oportunitat que la Diputació de Barcelona aprofita per apropar als visitants la riquesa gastronòmica de les comarques de Barcelona a través dels seus productes i les elaboracions gastronòmiques tradicionals i innovadores. La Xarxa de Productes de la Terra i Parc a taula compartiran espai expositiu amb Prodeca (Generalitat de Catalunya), Girona Excel·lent (Diputació de Girona) i la Diputació de Lleida a l’Espai Catalunya. 1.000m2 que agruparan una setantena de productors artesans i de proximitat que donen valor a la qualitat gastronòmica. Un aparador que permet a l’espectador recórrer Catalunya a través dels seus productes i conèixer de primera mà els seus productors i elaboradors, les seves característiques i les seves aptituds culinàries.

La Xarxa Productes de la Terra és una agrupació voluntària de 12 ens locals d’àmbit supramunicipal impulsada per la Diputació de Barcelona l’any 2010 que agrupa més d’un miler d’empreses productores i elaboradores de productes alimentaris de qualitat de la província de Barcelona amb l’objectiu d’enfortir aquest teixit empresarial. Per la seva banda, Parc a taula és un programa de desenvolupament sostenible promogut per la Diputació de Barcelona que pretén destacar els valors naturals, culturals i paisatgístics de la Xarxa de Parcs Naturals, utilitzant la gastronomia com a fil argumental i implicant els productors, elaboradors, cellers, allotjaments i restaurants arrelats al territori.

El Gastronomic Forum Barcelona reunirà durant tres dies més de 300 empreses que se citaran per exposar les últimes tendències en aliments, begudes i equipament per a l’hostaleria i el foodservice. Xefs consolidats i emergents, com Joan Roca, Quique Dacosta, Paco Pérez, Alexandre Mazzie, el trio del restaurant Disfrutar i els germans Torres estaran entre el prop de centenar de ponents que compartiran els seus productes vinculats al compromís social i mediambiental.