El Parc Agrari del Baix Llobregat edita uns vídeos per mostrar el procés productiu dels calçots amb els seus productors

dimarts, 16 febrer, 2021

El Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat en col·laboració amb el Consell Comarcal i el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, i dins del projecte Xarxa de Productes de la Terra amb el suport de la Diputació de Barcelona, impulsa una nova campanya per promocionar el calçot del Baix Llobregat i reforçar el vincle entre les persones que els produeixen i aquelles que els consumeixen. Entre les accions comunicatives hi ha l’elaboració en temps real de vuit càpsules de vídeo sobre aquest conreu que s'aniran difonent entre el setembre del 2010 i el febrer del 2021.

Aquí podeu veure el vídeo que els engloba tots i mostra tot el procés productiu.

Sota el lema "Els calçots del Baix Llobregat. Frescos, locals i de temporada", el Parc Agrari del Baix Llobregat torna a apostar per les videocàpsules amb vuit atractius enregistraments per promocionar el calçot, un conreu que cada vegada està adquirint més importància al territori. A través d’aquestes càpsules es podrà fer el seguiment del conreu del calçot, més o menys en temps real, de la mà de dos pagesos, en Ramon Figueras de Cal Figueres (el Papiol) i Ricard Estapé, de l'Hort de Proximitat (Gavà).

Del total de les 3.500 hectàrees de superfície del Parc Agrari del Baix Llobregat, 1.356 hectàrees són d'horta i el calçot és un conreu la importància del qual cada any augmenta. La campanya passada, els pagesos i pageses que fan calçot no van poder vendre el seu producte per l'impacte de la COVID-19 en la restauració i en les trobades socials, que és on se sol consumir, a més de patir els aiguats en algunes de les principals zones productores de calçot.