El paté rústic de Gall del Penedès IGP de Mallart Xarcuters Artesans protagonista al programa ‘Fet a Mida’ de La Xarxa

dijous, 18 novembre, 2021

El paté rústic de Mallart Xarcuters guardonat fa un mes al Gastronòmic Fòrum Barcelona ha sigut aquesta setmana protagonista del programa ‘Fet a Mida’ de La Xarxa. Amb una connexió en directe de Penedès TV, el periodista Toni Comas ha explicat la història d’èxit que amaga aquest paté.

El paté de Mallart Artesans Xarcuters, de la Fundació Mas Albornà i que pertany a la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, va néixer fa tot just un any gràcies a l’aliança entre la Fundació Mas Albornà i el Consell Regulador de la IGP Gall del Penedès, que van decidir sumar esforços per a promoure nous productes i noves formes de consum d’aquesta carn. Per al paté van comptar amb l’assessorament gastronòmic de la Fundació Alícia que buscava aportar qualitat amb un producte únic i singular que posés en valor la recuperació de la raça Gall del Penedès IGP (Indicació Geogràfica Protegida). Un cop fet, el producte també ha comptat amb el suport en la promoció de la Xarxa de Productes de la Terra. Un camí de col·laboració publico-privada d’èxit que va portar el paté rústic de Gall del Penedès IGP a obtenir el premi Innofòrum.

Mallart Artesans Xarcuters era una empresa de més de 100 anys que a través de cinc generacions familiars havia elaborat carns i embotits. Davant els problemes de relleu generacional que afrontaven, per la discapacitat intel·lectual que tenia el fill que havia assumit l’ofici de xarcuter, van confiar a la Fundació Mas Albornà la gestió del negoci. D’aquesta manera, el gener de 2018, Mallart reneix i continua elaborant els embotits i les carns de manera artesanal i seguint la tradició però sumant-t’hi una iniciativa social que aporta també valor i compromís als productes que elabora.