El Prat, de ruta gastronòmica

dijous, 12 març, 2020

Sabíeu que les terres del Baix Llobregat són de les més fèrtils i antigues de Catalunya? La carxofa del Prat és un dels productes estrella que s’hi va començar a conrear ara fa 100 anys. Avui, ens proposem conèixer tot el que envolta aquesta verdura, des de la terra d’on en surt fins als llocs on es cuina i es ven.

Ens hi porten en Carles i la Cris, del blog de viatges en català wetravel.cat, que després de fer una volta al món, han decidit conèixer a fons les comarques de Barcelona. Us animeu a seguir la seva ruta gastronòmica pel Prat?

Per cert, que si voleu provar la carxofa, ara és el moment ideal. Fins el 12 d’abril se celebren les Jornades Gastronòmiques Pota Blava i Carxofa Prat. Mmmm! Boníssimes!

Ruta gastronòmica pel Prat

Al forn, fregides, en truita, arrebossades o com sigui. La Cris és una fan absoluta de les carxofes i arriba al Prat disposada a descobrir-ne tots els detalls. Des d’on es cultiven fins on es poden tastar passant per on es compren. En Carles, en canvi, que per feina i oci agafa avions molt sovint, té més curiositat per descobrir què s’amaga al terreny que sobrevola setmana si setmana no. I això inclou el parc agrari i els espais naturals del delta del Llobregat. Comencem?  

  • 10h Mercat de pagès de Cornellà
  • 14h Menú de les Jornades Gastronòmiques Pota Blava i Carxofa del Prat al resturant Rústic
  • 16h Ruta a peu pels espais naturals del delta del Llobregat (mirador d’avions, mirador de Cal Lluquer, antiga caserna dels Carrabiners i l’edifici del Semàfor)

Mercat de pagès de Cornellà

Comencem el dia a tocar del Prat. És diumenge i avui hi ha mercat de pagès al Parc de Can Mercader de Cornellà de Llobregat. 7 parades a l’entrada del parc fan goig de lluny. Carxofes, calçots, bròquils, enciams, pastanagues... tot tan ben posat que convida a comprar a cabassos. Nosaltres fem una volta i al final ens decidim per comprar unes carxofes i unes bledes ecològiques i de proximitat. Es nota que el producte és recent collit i copsem que el venen els mateixos pagesos que el conreen.

És el primer cop que som a aquest parc i ens sorprèn la quantitat de coses que s’hi poden fer un diumenge. El Museu de les Matemàtiques treu jocs de gran format, el Club d’Amics del Ferrocarril de Cornellà fa passejar maquetes que recorren el parc i una colla d’amics ja comença a cuinar calçots per dinar. Passejar pel parc i participar en alguna de les moltes activitats ens sembla un bon pla per passar un diumenge en família.