El restaurant El Bellver - La Calma, que participa en accions de la Xarxa Productes de la Terra, rep l'Europarc Star Award d'equipament sostenible

dimecres, 11 desembre, 2019

La masia El Bellver - La Calma, un equipament públic del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, ha estat guardonat amb l'Europarc Star Award que atorga la Federació Europarc en reconeixement als esforços i les inversions realitzades per ser més sostenible i contribuir i protegir el patrimoni natural i cultural.

El premi, rebut en la categoria d’establiments que treballen per reduir l’impacte en el seu entorn, va ser lliurat el dilluns 2 de desembre a la seu del Comitè Europeu de les Regions a Brussel·les, i recollit pels gestors de l’equipament, Ignasi Martínez i Elisenda Casadellà.

El Bellver - La Calma és una antiga masia situada al municipi de Tagamanent, al pla de la Calma, que després d’una restauració duta a terme per la Diputació de Barcelona fa les funcions de restaurant i de punt d’informació del Parc Natural del Montseny, així com organitza activitats per conèixer l’entorn i el patrimoni etnològic.

En la seva restauració, la Diputació de Barcelona va incorporar diverses millores per convertir la masia, que conserva l’estructura original del segle XVIII, en un equipament totalment sostenible que incorpora elements com la recollida d’aigües pluvials per a diferents usos, la climatització i aïllament energètic, la instal·lació de plaques solars per a la producció d’energia tèrmica i elèctrica i la instal·lació de depuradora biològica per a aigües residuals. A més, la masia ofereix diferents serveis com cuina del moviment internacional Slow Food amb productes Km 0. El Bellver - La Calma són membres del col·lectiu Cuina VO, encarregat de la recuperació de varietats autòctones i receptes al Vallès Oriental.

Complementant l’oferta culinària que s’ofereix des de la masia El Bellver, l’equipament es complementa amb la Casa Museu Agustí, situada a 500 m, amb visites guiades per les diferents estances d’aquest mas acompanyats per un guia de La Calma. La casa museu conjuntament amb El Bellver i el Punt d’Informació constitueixen el Parc Etnològic de Tagamanent.