El Sarró de cabra del Moianès, elaborat per Formatges Montbrú, empresa de la Xarxa millor formatge de cabra de pell florida del món

dimarts, 29 octubre, 2019

És l'únic formatge català premiat a la categoria més alta del World Cheese Awards. S’hi presentaven 3.500 formatges d’arreu del món.

El Sarró de cabra, que elabora la formatgeria Montbrú, ha estat escollit el millor formatge de cabra de pell florida del món al World Cheese Awards, considerats els Oscars dels formatges. Al concurs s'hi presenten 3.500 formatges, en 80 categories. Aquest ha estat l'únic formatge català premiat a la categoria més alta, de la qual només formen part 84 formatges d'arreu del món.

Per fer un bon formatge, la matèria primera ha de ser excel·lent i la llet la treuen de cabres seves i d'una quarantena de ramats més del país que tenen el certificat de Llet de Cabres Catalanes. En controlen molt el maneig i l'alimentació per obtenir-ne llet de gran qualitat.

Un cop a la cambra on madura, s'han de controlar molt la temperatura i la humitat. I aquest formatge, el seu producte estrella, l'han de voltejar cada dia d'un a un.

De fet, van passar de fer, 40 anys enrere, formatges a la cuina de casa per revaloritzar la llet de les seves cabres a muntar una formatgeria que ja té 50 treballadors. Produeixen 200 tones de 15 tipus de formatges, i cada cop n'exporten més. Ja han guanyat altres premis i ara també triomfen amb productes nous com aquest "cheesefuet", un formatge de cabra amb forma de fuet que també ha guanyat una medalla de plata.

Aquí podeu veure el reportatge del Telenotícies de TV3 (1 minut 43 segons).