El web Gastroteca.cat dona a conèixer els productes i empreses de la Xarxa de Productes de la Terra, distingint els seus productes singulars, gràcies a un conveni amb la Gerència de Comerç

dilluns, 12 abril, 2021

La Diputació de Barcelona i Prodeca (Promotora dels aliments catalans, empresa pública adscrita al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació), treballen conjuntament per a la promoció de la Xarxa de Productes de la Terra i el sector agroalimentari local a través del desenvolupament, gestió i difusió del portal Gastroteca.cat. 

El web, que recentment ha estrenat nova imatge de marca i ha optimitzat els seus continguts, es posiciona així com el gran aparador dels productes locals catalans i d’aquells que els produeixen, venen i cuinen.

La Xarxa de Productes de la Terra, impulsada per la Diputació de Barcelona, disposa d’un cens de més d’un miler d’empreses productores i elaboradores de productes alimentaris de qualitat de la província de Barcelona. L’acord signat regula la col·laboració entre ambdues entitats, amb l’objectiu d’incentivar la comercialització dels productes agroalimentaris locals, entre els quals s’inclouen els 55 productes singulars de la Xarxa de Productes de la Terra que s’han afegit al catàleg, així com la difusió del miler de productors i elaboradors del territori que formen part del seu cens.

A través d’aquest acord també s’incorporen al portal els punts de venda dels productes locals, fet que contribueix a fomentar el consum de proximitat i, per consegüent, està en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible que vertebren les polítiques públiques de desenvolupament territorial.

Mitjançant aquesta col·laboració, la Gastroteca identificarà més de 2.500 productors i elaboradors catalans i 800 restaurants on trobar producte local. Aquests diferents agents organitzats es troben geolocalitzats al territori de forma que els usuaris poden trobar quins establiments, restaurants, elaboradors o pagesos que fan venda directa dels seus productes els són més propers.

Gastroteca.cat compta amb una llarga trajectòria divulgativa i de consulta des de 2007. El nou portal proposa les fitxes de més de 300 productes, les quals recullen propietats nutricionals, temporalitat, territori d’on provenen així com si compten amb distintius d’origen i qualitat. Cada aliment teixeix la seva pròpia xarxa de productors, elaboradors i comercialitzadors a la secció On Comprar i, alhora, cohesiona l’univers gastronòmic a l’apartat On Tastar.