Els guardonats a la millor botifarra d’ou artesana tradicional de Catalunya del 2020 són 3 empreses de la Xarxa Productes de la Terra

dimarts, 25 febrer, 2020

El passat dijous 13 de febrer es van fer públics els guanyadors de la 5a edició del Concurs de Botifarra d’Ou Artesana, antesala de Dijous Gras i la setmana de Carnestoltes. Un certamen que vol “reforçar el valor dels productes artesanals i del comerç de proximitat i a més, millorar la qualitat d’un dels productes tradicionals i de festa procedents del receptari popular”, remarca Pròsper Puig, president de la Confraria del Gras i el Magre.

Com ha novetat d’eguany, en aquesta edició s’ha presentat una nova categoria: El farcit de carnaval.  En aquesta edició, marcada pel talent femení i amb una qualitat del producte que va en augment, al concurs organitzat per la Fundació Oficis de la Carn i amb el suport de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers–Xarcuters s’han presentat 62 botifarres d’ou i 8 farcits de carnaval. Pel que fa les botifarres s’han premiat dos tipus: Millor Botifarra d’Ou Artesana Tradicional” (35 botifarres participants) i “Millor Botifarra d’Ou Artesana Singular” (27 botifarres participants).

Millor Botifarra d'Ou Artesana Tradicional

El guanyador de la categoria botifarra tradicional, Enric Rosell Gili d'Embotits d’Autor SL d'Ordal-Subirats, presenta una botifarra “amb un productes de qualitat i que segueix la recepta familiar de finals del s. XIX i que després de 5 generacions ha anat evolucionant sense perdre la seva essència inicial”.

Millor Botifarra d'Ou Artesana Singular

La guanyadora de la categoria botifarra singular, Núria Querol Pocurull de Can Pocurull de Vilassar de Mar, presenta una botifarra d'ou amb confit d’ànec, poma i ceba caramel·litzada que després de l’èxit de satisfacció entre els clients durant el carnestoltes l’any passat va decidir presentar-la al concurs. “La botifarra vol ser una explosió de sabors moderns amb ingredients de premira qualitat”, remarca Núria Querol.

Millor Farcit de Carnaval

La guanyadora de la categoria Farcit de Carnaval, Yolanda Preseguer Blanco de la Carnisseria-Cansaladeria La Perla de La Garriga, presenta un farcit de carnaval “que vol seguir l’essència d’aquest embotit del Pallars amb un sabor molt pronunciat i intens”