Els productes de proximitat aporten valor als comerços

divendres, 8 juny, 2018

La Gerència de Serveis de Comerç de la Diputació de Barcelona vol contribuir al coneixement de l’estat del comerç dels nostres municipis. Amb aquest objectiu, ofereix l’anàlisi dels hàbits de consum i compra a la demarcació de Barcelona, contingut basat en una enquesta telefònica realitzada als responsables de compra d’unes 8.000 llars familiars principals (residències habituals).

 

Segons l’enquesta d’hàbits de consum i compra a la demarcació de Barcelona, realitzada per la Gerència de Serveis de Comerç, a les persones responsables de fer la compra, un dels elements que dona valor als establiments comercials és que tinguin productes de proximitat i productes ecològics i valoren especialment el fet que el producte vingui directament del productor.

També es detecta que aquesta valoració afegida pel producte de proximitat i pel producte ecològic és més alta en alta en famílies amb major poder adquisitiu

Ambdós fets posen de manifest la oportunitat pels productes de la terra i elaborats amb ofici i qualitat

L’anàlisi dels hàbits de consum i compra a la demarcació de Barcelona, està basada en una enquesta telefònica realitzada als responsables de compra d’unes 8.000 llars familiars principals.

L’enquesta es basa en el coneixement dels diferents perfils de llars i consumidors, les seves preferències, hàbits i motivacions de compra.

Aquesta operativa estadística s’anirà realitzant de manera biennal per conèixer la seva evolució en el temps.

Si voleu aprofundir en la informació generada, l’informe es presenta de manera territorialitzada. La mostra s’ha dissenyat per tal que els resultats siguin significatius a nivell de demarcació, de comarca i per sistemes territorials, que són els àmbits presentats a continuació.

El baròmetre d’hàbits de consum i compra ha estat dirigit i finançat per la Gerència de Serveis de Comerç.