Empreses de la Xarxa Productes de la Terra presents, un any més, a Biocultura

dijous, 5 maig, 2022

Els dies 5, 6, 7 i 8 de maig se celebrarà al Palau Sant Jordi de Barcelona la 28a edició de BioCultura, la fira de Productes Ecològics i Consum Responsable de referència. Allà hi podreu trobar, un any més, diferents empreses de la Xarxa Productes de la Terra que aposten pel producte local, de qualitat i de proximitat i que us convidem a visitar i conèixer.

Entre les empreses de la Xarxa Productes de la Terra destaca la presència, entre d’altres, de Cal Pauet, empresa berguedana dedicada a l’agricultura i la ramaderia ecològica, que conrea també llavors de varietats antigues i prepara el gra per als ramats i farines pròpies. Del Berguedà, i també del sector ramader, hi haurà representada a més l’empresa Salt del Colom dedicada a la comercialització de vedella ecològica. Del sector làctic, hi trobareu dos productors artesanals de formatge com són l’empresa d’Olost (Lluçanès) Formatges Betara i l’empresa del Moianès Formatges Montbrú.

Els productes singulars de la Xarxa Productes de la Terra també hi seran representats amb la Castanya de Viladrau, una empresa situada al Parc Natural del Montseny i dedicada a la comercialització d’un dels 55 productes singulars de la Xarxa. Del sector de la fruita seca, hi haurà també Can Galderic de Santa Eulàlia de Ronçana (Vallès Oriental). De Cànoves, també al Vallès Oriental, hi haurà La Tavella, l’empresa social dedicada a l’agricultura que elabora i distribueix cistelles ecològiques.

Del Moianès també hi haurà l’empresa Natureco, dedicada a la distribució de productes ecològics frescos, secs i congelats a comerços de tot Catalunya. I també del Moianès hi haurà Vegetalia, l’empresa de Castellcir, especialitzada en proteïna vegetal, que produeix productes alimentaris naturals i ecològics.

BioCultura és la fira de productes ecològics i consum responsable més gran de l'estat i reunirà aquest any, uns 300 expositors de diferents propostes des de sectors d’alimentació bio i cosmètica ecològica, però també moda sostenible i turisme responsable. Paral·lelament a l'exposició es faran més de 250 activitats i s'esperen uns 50.000 visitants.