Es tanca la 3a edició de Gastropirineus al Berguedà amb un balanç molt satisfactori

dimecres, 4 juliol, 2018

Les jornades professionals de gastronomia i de la cuina Gastropirineus van tancar la tercera edició, que s'ha celebrat al Berguedà, amb una sessió participativa al passeig de la Indústria de Berga. Una norantena d'assistents van poder gaudir i tastar la sessió magistral de Francesc Rovira de la Fonda Xesc de Gombrèn (Ripollès) i del seu equip de cuiners. L'activitat popular va servir per degustar un gustós arròs i també un sorprenent aperitiu d'un xef d'estrella Michelin i producte del territori. El director de Gastropirineus, Francesc López, va fer una valoració molt positiva de l'estada del congrés gastronòmic al Berguedà. López va posar nota alta i va destacar "la qualitat de les ponències que han estat a un nivell molt elevat, ja sigui de la cuina tradicional com de la més il·limitada i més innovadora".

Text extret de Nació Digital

López també va afirmar que en les jornades hi ha hagut una molt bona assistència i participació. "En total, hauran passat per Gastropirineus més de 140 professionals de tots els àmbits; i això demostra l'interès que desperta aquest tema a nivell de país", va estimar. Francesc López va agrair el suport dels professionals del territori i del Consell Comarcal del Berguedà.

Van ser dos dies intensos amb 13 sessions de cuina en directe a càrrec de més de 20 cuiners, professionals i especialistes de reconeguda trajectòria. El congrés de cuina de muntanya va tenir el territori com a protagonista, des de formatges artesans, bolets, vins d'alçada i cervesa artesana, entre d'altres. Hi van participar onze restaurants berguedans i es va posar l'accent en el potencial de futur de la gastronomia de la comarca. 

Francesc López va subratllar que la gastronomia del Pirineu és diversa i que el propòsit del congrés és difondre que "al Pirineu hi ha de tot, una cuina més tradicional i una de més atrevida". López ha recordat que "hi trobem aquella cuina que utilitza els elements de l'hort o aquells que s'han recuperat com el pèsol negre o el blat de moro escairat, però també aquella més moderna", ha dit López.

Potenciar i visibilitzar el planter

Una de les activitats destacades de la tarda ha estat una sessió dedicada als joves cuiners de la cuina del Berguedà. Ha estat una sessió a sis mans a càrrec de Xavier Ribolleda de Cal Majoral (L'Espunyola), Pere Venturós del Restaurant Terra (Berga) i Xevi Poll de La Destil·leria (Gironella). "El que volem és demostrar que el jovent que puja té ganes de fer les coses i fer-les bé, que les fa bé, volem donar-los aquesta visibilitat", ha apuntat.