Inauguració de l'exposició "Mataró potatoes"

dimecres, 12 juliol, 2017

El temps de la patata al Maresme amb Carme Ruscalleda 

"Va haver-hi un temps en què l'horta maresmenca va conquerir les cuines internacionals amb la seva "Royal Kidney", la patata primerenca que, gràcies a la bonança del clima i a la modernització dels camps, aconseguia arribar al mercat europeu abans que les seves competidores. L'esplendor de les "Mataró Potatoes" es recupera ara en l'exposició que ha organitzat l'Arxiu Comarcal del Maresme. La Mostra s'inaugurarà el proper dissabte amb una padrina molt especial, la cuinera santpolenca Carme Ruscalleda.

L'exposició "Mataró Potatoes. El temps de la patata al Maresme" és una aproximació documental al segle XX, en què la comarca del Maresme va ser pionera en la producció i exportació del tubercle més popular del regne vegetal. L'Arxiu Comarcal ha rescatat documents i imatges que mostren el cultiu i l'organització de la pagesia per dur a terme la comercialització i exportació de les patates primerenques.

L'Arxiu ha comptat amb la col·laboració de Xarxa Productes de la Terra al Maresme, el projecte del Consell Comarcal i la Diputació de Barcelona que treballa per posar en valor els productes d'artesania alimentària de la comarca, i de l'Ajuntament de Mataró.

Una degustació de productes del Maresme clourà l'acte d'inauguració de l'exposició.

Data: Dissabte, 15 de juliol de 2017  -  7 h tarda

Lloc: Arxiu Comarcal del Maresme

Adreça: Can Palauet (C/ d'en Palau, 32) Mataró"