Inauguració i inici d’activitats de “La Llotja” per promocionar els productes de la terra i el mar del Garraf i el Penedès, que s’allarga fins dissabte 25 de novembre

divendres, 24 novembre, 2017

La 1a edició de “La Llotja” neix amb la finalitat d’afavorir el reconeixement dels productes autòctons del mar i la terra i la promoció de la cultura culinària com una regió enogastronòmica en la que són reconeguts els seus productes genuïns. El certamen de “La Llotja” té lloc des d’avui, 23 de novembre i fins al proper diumenge dia 26.  

La iniciativa “La Llotja” 2017 està emmarcada  en el programa de la Diputació de Barcelona que porta el segell de "Xarxa Productes de la Terra” mitjançant el qual dóna suport al teixit empresarial abocat als productes alimentaris locals i de qualitat, de la terra i el mar.

A l’acte han assistit també l’alcalde de Sitges, Miquel Forns i la presidenta de la Mancomunitat Penedès Garraf, Rosa Huget.

Durant la seva intervenció Mercè Conesa ha destacat com «el fet de promoure aquest tipus de programes fa possible donar suport als productes culturals del territori i permet crear un nou model de desenvolupament turístic, econòmic i sostenible». I ha afegit que «des de la corporació es treballa amb especial interès per connectar els diferents àmbits, connectant paisatge, gastronomia, cultura o territori, carreteres i fibra òptica perquè aconseguint aquesta connexió es treballa i es millora la qualitat de vida de la ciutadania i es converteixen les ciutats en ciutats saludables».   

En aquest sentit Conesa ha subratllat que «la Diputació de Barcelona treballa amb molta intensitat en la creació de xarxes, com ara la Xarxa Productes de la terra, de biblioteques o de parcs ja que treballant en xarxa s’aconsegueixen objectius que de manera individualitzada serien inviables».

Podeu veure vídeo i declaracions en el següent enllaç