La 12a Fira del Tomàquet del Vallès se celebrarà el 23 i el 24 de juliol

dijous, 14 juliol, 2022

Un any més, el tomàquet serà el gran protagonista de la gastronomia del Vallès Oriental aquest juliol. Totes les varietats locals del Tomàquet del Vallès, un dels 55 productes singulars de la Xarxa Productes de la Terra, es podran tastar a la 12a Fira del Tomàquet del Vallès que se celebrarà a Santa Eulàlia de Ronçana el 23 i 24.

Hi haurà activitats per a tots els públics, es podrà  gaudir fent tastos i degustacions, tallers per als més petits i visites a l’hort. A més, hi trobareu parades de productors de proximitat amb tomàquets, pa, oli i productes elaborats a base de tomàquet. La Fira es farà, com sempre, al Centre Cívic La Fàbrica de Santa Eulàlia de Ronçana.

Aquest any, com a novetat, del 8 al 24 de juliol  Santa Eulàlia de Ronçana organitza les jornades gastronòmiques “El tomàquet al Plat”, amb plats elaborats amb tomàquets de varietats recuperades de tomàquets del Vallès. Hi participen 10 restaurants (Can Farell, Can Juli, Can Rajoler Fusión, L’Àmfora, La Bimba, la Fàbrica, La Mama, La vostra Pizza, Petra II i Pizzeria Di Mara).

A més, Caldes de Montbui, també acollirà diferents activitats que posaran en valor el tomàquet de varietats locals, amb la realització de les jornades gastronòmiques del tomàquet, la degustació del gaspatxo calderí (fet amb aigües termals) i concerts on es podrà tastar un xarrup de licor de tomàquet.

Podeu consultar aquí tot el programa de la 12a del Tomàquet del Vallès.