La Festa Alícia’t es reinventa i se celebrarà els dies 16, 17 i 18 de setembre en format virtual

dijous, 9 setembre, 2021

L’Alícia’t 2021, la festa de la gastronomia de les comarques de Barcelona, serà gratuïta i oberta a tothom, amb l’oferta de l’Alícia’t de sempre en format online. 

Durant els dies 16 i 17 de setembre s’aniran publicant càpsules audiovisuals a www.aliciatvirtual.cat amb tècniques i consells per evitar el malbaratament dels aliments o consells pràctics per innovar a la cuina a partir d’un producte molt bàsic com és l’oliva, entre altres. L’Alícia’t d’enguany també ens permetrà conèixer la gastronomia i els productes singulars dels diferents territoris de les comarques de Barcelona i descobrir-ne la seva bellesa, per planificar visites, sense moure’ns de la cadira.

El dissabte, 18 de setembre, per cloure l’Alícia’t virtual es durà a terme una jornada que incorporarà una mostra d’activitats i dues demostracions de cuina: la masterclass de la cuinera Maria Nicolau “Cuina de temporada, fàcil i bona”, i la demostració culinària del xef Artur Martínez “Cuina, senzillesa i compromís”. El públic infantil també tindrà el seu espai durant la jornada amb la càpsula audiovisual “Tastaciència” que permetrà als més petits de casa descobrir la vinculació entre alimentació i ciència.

Aquí podeu veure un parell de vídeos per anar fent un tastet de què serà l’Alícia’t virtual: Alícia't virtual (teaser Alicia’t virtual) i Festa Alícia't. Sabors de proximitat (teaser territoris).

L’Alícia’t virtual arriba després que l’any passat no es pogués celebrar presencialment la festa que any darrere any aplega milers de persones a Món Sant Benet, al Bages.

L’Alícia’t, la festa de la gastronomia de les comarques de Barcelona, és una iniciativa de la Fundació Catalunya La Pedrera, la Fundació Alícia i la Diputació de Barcelona que enguany agafa una nova dimensió i, adaptant-se a les noves circumstàncies provocades per la pandèmia, re-neix en format virtual arribant, així, a públic d’arreu del territori. La iniciativa té com a objectiu donar a conèixer la tasca que desenvolupa la Fundació Alícia  (Alimentació i Ciència) amb la filosofia d’aprendre tot divertint-se.