La Festa del Tomàquet del Bages se celebrarà del 18 al 23 de juliol

dimecres, 20 juliol, 2022

La Festa del Tomàquet del Bages, l’esdeveniment al voltant del producte estrella de l’horta bagenca, celebrarà la seva sisena edició la setmana del 18 al 23 de juliol. La festa, que recupera la presencialitat després de dos anys de pandèmia, comptarà amb tastos, jornades, caminades, visites a productors i el Mercat del Tomàquet. Els llegums, a més, seran el producte convidat de la festa d’enguany.

L’horta bagenca recuperarà la festa del seu producte més emblemàtic la setmana del 18 al 23 de juliol en aquesta gran festa, organitzada, entre altres, pel Consell Comarcal del Bages, membres de la Xarxa Productes de la Terra.

Durant sis dies, diverses activitats entorn al tomàquet del Bages permetran apropar el producte estrella i els seus productors a la ciutadania. El programa inclou diferents jornades tècniques, showcookings, visites a productors i altres activitats que podeu consultar a través d’aquest enllaç. L’objectiu de la festa és potenciar el producte de proximitat i de temporada, els pagesos bagencs i l’aposta pel consum de km 0.

L’acte central de la Festa serà, un any més, el Mercat del Tomàquet. Una oportunitat per conèixer de primera mà els pagesos que s’esforcen a mantenir, cultivar i recuperar les varietats autòctones del Bages. Al mercat hi trobareu una desena de productors que muntaran parada i oferiran la seva variada gamma de tomàquets per explicar les característiques de cadascuna de les varietats. Enguany, el mercat canviarà d’ubicació i es traslladarà al Passeig Pere III per les obres de la Plaça del Puigmercadal de Manresa.

Els tomàquets del Bages o tomàquet de Montserrat són un dels 55 productes singulars de la Xarxa Productes de la Terra. Sota aquesta denominació s’hi aglutinen diferents subespècies com el tomàquet rosa del Cardener o de Mura. Amb l’objectiu de donar a conèixer altres productes de proximitat que es cultiven a la comarca, els llegums seran el producte convidat de la Festa del Tomàquet d’enguany. Una oportunitat també per conèixer altres productes singulars com són la mongeta de Castellfollit o el cigronet de l’Alta Anoia.

Però a l'horta bagenca, més enllà dels tomàquets, hi ha altres productes singulars com el mató de Montserrat o l'albergínia blanca. Podeu consultar tota la informació dels productes singulars del Bages en aquesta guia elaborada per Rebost Bages.