La Festa dels Bolets de Berga dona el tret de sortida a la temporada boletaire

dimecres, 2 octubre, 2019

La Festa dels Bolets de Berga donarà el tret de sortida a la temporada boletaire que s’iniciarà aquest cap de setmana amb la Berga Bolet i el 63è Concurs de Boletaires. El certamen boletaire mantindrà l’essència de les darreres edicions i, enguany, tornarà a celebrar-se el primer diumenge d’octubre al Pla de Puigventós, a Castellar del Riu, tal i com ha confirmat el president de la Penya Boletaire de Berga, Ramon Minoves, durant l’acte de presentació de l’esdeveniment.

L’aplec boletaire comptarà amb una sèrie d’actes tradicionals com el concurs de boletaires, l’esmorzar popular o la falla, però l’objectiu dels organitzadors és fomentar el caràcter popular de la celebració consolidant l’oferta d’activitats adreçades al públic familiar.

Cercant bolets per omplir els cistells

El 63è Concurs de Boletaires es farà el diumenge, 6 d’octubre, i mantindrà les tres categories en què podran competir els participants: rovellons, llenega negra i rovelló de més pes. A més, la categoria dedicada als rovellons comptarà amb tres subcategories (més de 40 kg, entre 20 i 40 kg i menys de 20 kg) per atraure el públic familiar.

Oferta d’activitats familiars i esportives

El Pla de Puigventós serà l’epicentre de l’aplec boletaire, ja que concentrarà una amplia oferta d’activitats per a tots els públics. Per exemple, hi haurà el Mercat del Boletaire que és una mostra dedicada als productes relacionats amb el món del bolet, una zona d’activitats familiars amb inflables i tallers relacionats amb l’entorn natural i una prova esportiva d’orientació inclosa en la Lliga Berguedana de Curses d’Orientació. La cursa començarà a Pla de Puigventós i finalitzarà al Pla de Campllong, on s’ubica el Pi de les Tres Branques.