La Xarxa Productes va celebrar una nova Comissió de Seguiment amb tots els seus membres i una sessió d'intercanvi tècnica amb el projecte "Pallars. Aliments al teu gust" del Pallars Jussà

dijous, 11 juny, 2020

Comissió de Seguiment

El dia 3 de juny es va celebrar de forma virtual la primera part de la 14a Comissió de Seguiment de la Xarxa Productes de la terra, amb l'assistència de representants tècnics dels 12 ens locals de caràcter comarcal de la Xarxa i també de les gerències de la Diputació de Barcelona que hi participen.

Trini Molina, nova gerent de Promoció Econòmica i Ocupació, gerència on s'ubica la coordinació de la Xarxa, va explicar que la comissió de seguiment té l'objectiu de posar en comú les activitats que s'estan realitzant i alinear-les en el marc definit pel Pla Estratègic i Operatiu 2016-20. Va afegir que en el context de la pandèmia de la COVID-19, i després de dos mesos i mig de la declaració de l'estat d'alarma, era molt convenient convocar una reunió de la Comissió de Seguiment que se celebrarà en 2 sessions, i amb aquests objectius:

  • En la primera, celebrada el 3 de juny, l'objectiu principal era que les gerències de la Diputació expliquessin les activitats i recursos de què disposen i dels quals se'n poden beneficiar els ens locals i les empreses de la Xarxa actualment i durant tot l'any 2020. 
  • En la segona, que està previst celebrar-se més endavant, els ens locals compartiran experiències que s'hagin desenvolupat aquests darrers dies i que puguin servir d'exemple als altres ens locals de la Xarxa.

Sessió d'intercanvi

El passat dimecres 10 de juny es va celebrar una nova sessió d'intercanvi amb el personal tècnic de la Xarxa, en aquest cas en format virtual, per conèixer l'experiència del projecte "Pallars. Aliments al teu gust" que fa 10 anys que es desenvolupa i que compta amb alguns assoliments d'èxit, com la recent creació d'una plataforma de comercialització online de productes "Del Pallars a casa". 

El projecte del Pallars Jussà va estar explicat per la Laia Figuera, tècnica que treballa en el projecte, i després de l'explicació es va produir un ric i interessant intercanvi d'impressions entre el personal tècnic assistent.