La Xarxa va participar al curs "Alimentar la metròpoli" organitzat pel PEMB al CCCB, amb ponències d'experiències catalanes, de l'Estat i d'Itàlia

dimarts, 5 desembre, 2017

L'alimentació com a sector clau en termes territorials, socials i econòmics, la complexitat d'avançar en un canvi de model i la necessitat d'impulsar una estratègia coordinada entre diferents actors, conclusions del curs 'Alimentar la metròpoli' coorganitzat pel Pla Estratègic Metropolità de Barcelona amb l'Ajuntament de Barcelona i el CUIMPB. La Xarxa Productes de la Terra hi va participar el dia 29 de novembre presentant l’experiència de 10 anys treballant pel suport al sector.

Tres dies de debat i d'anàlisi d'experiències vinculades a les polítiques alimentàries amb la mirada posada en l'impuls d'una carta alimentària metropolitana i avançar cap a un model de desenvolupament més sostenible. Com es relacionen el camp i la ciutat al segle XXI? Com es poden aconseguir uns circuits curts de comercialització? És possible avui en dia que grans ciutats com Barcelona s'abasteixin amb productes ecològics i de proximitat? Quin paper hi tenen els ens locals? Aquestes han estat algunes de les qüestions que s'han intentat resoldre durant els dos dies del curs i el dia de visites d'experiències sobre el terreny i que han servit per posar de manifest la complexitat d'impulsar un canvi de model, que porta aparellada la necessitat d'articular una estratègia coordinada entre diferents actors i administracions i la constatació que l'alimentació és un sector clau en l'entorn metropolità.