Mas Reixagó, empresa de la Xarxa al Lluçanès, guanyadora del concurs Lactium al millor formatge català 2017

dimecres, 17 maig, 2017

Tot aquest diumenge i sobretot dissabte al matí el Lactium, la mostra de formatges catalans ha estat un continu de públic de totes les edats. El canvi recent de dates, fora del Mercat del Ram, i la nova ubicació al parc Jaume Balmes ha estat tot un encert i li ha donat a la mostra un aire més acollidor i agradable en aquest parc de la ciutat.

Un dels actes més esperats del dissabte al matí va ser el concurs que s'estrenava enguany: el premi especial Millor formatge català Lactium 2017. Entre la quarantena de formatgeries participants d'arreu i més de 150 tipus de formatges presents a la fira, el guanyador ha estat per a Reixagó, del Mas Reixagó d'Olost. El concurs i el veredicte es van fer a la casa Ricart i també es van atorgar fins a 27 premis en 9 categories per als diversos procediments d'elaboració i curació en diferents tipus de llet de vaca, ovella i cabra.      

Hi havia una quarantena d'expositors. Concretament 39 de Catalunya i 1 de l'estat espanyol: la formatgeria Cortes de Muar de Silleda (Pontevedra), ja que enguany s'estrenava la figura del formatge convidat. D'altra banda, també hi havia parades d'amics del formatge, com són el vi, la cervesa, el pa... que van sumar una cinquantena d'expositors. De la comarca d'Osona, hi havia una desena d'explotacions (entre formatges i productes làctics).

El Lactium 2017 comptava amb el suport de la Xarxa Productes de la Terra.

Etiquetes: