‘Mengem bo, fem música i som escola’: el projecte 'Bo, sa i d'aquí' acosta els infants i adolescents al consum d’aliments de forma responsable

dimarts, 24 gener, 2023

Bo, Sa, D’aquí” és un projecte que vol acostar els infants i adolescents al consum d’aliments de forma responsable i donar a conèixer els menjadors escolars que treballen amb empreses productores i elaboradores del territori.

És una aposta pel menjar saludable, pel producte de proximitat i, en definitiva, per sensibilitzar els infants i adolescents envers la cura del territori. Aquest programa impulsat pel grup Taelus, dona el certificat “Bo, Sa, D’aquí” a les escoles que estan compromeses amb la Sostenibilitat i Medi Ambient, que incorporen en el menú de l’escola els productes de proximitat procedents de productors de l’entorn i que introdueixen aliments de temporada en les planificacions dels dinars escolars.

Sota la premissa ‘Mengem bo, fem música i som escola’ el projecte apropa artistes coneguts del panorama musical del territori als espais de lleure de les escoles que tenen un compromís amb els productes KM 0 i sostenibles i ofereixen una alimentació saludable i de proximitat. Prèviament a la visita, els equips de menjador de migdia, han estat treballant amb els nens i nenes usuàries de menjador, sobre el producte local, de proximitat i la importància del menjar saludable.

Des de la Gerència de Serveis de Comerç de la Diputació de Barcelona hem fet una aposta de suport a aquest programa amb la idea de reforçar vàries de les nostres línies de treball, el suport al comerç local alimentari i a les empreses productores i elaboradores del territori que formen part de la Xarxa de Productes de la Terra.

La nostra col·laboració, en aquesta fase primera i pilot, és en quatre escoles i consisteix en la incorporació en el programa els mercats municipals que hi ha als municipis de les escoles reconegudes amb l’acreditació de BO SA I D’AQUI i la difusió i connexió de les empreses productores agroalimentàries del territori i les empreses que gestionen el menjador.

El passat dia 17 de gener ens va acompanyar el cantant Edu Esteve a Gavà i va conèixer el Mercat Municipal Mercagavà i després va visitar l’escola Marcel·lí Moragues, on els nens i nenes usuàries del menjador escolar van gaudir de la música de l’Edu i van poder preguntar-li sobre la seva alimentació i la seva experiència professional i vital.

Continuant al Baix Llobregat, el dia 19 de gener, el cantant Ricky de Xiula ens va acompanyar al Prat de Llobregat, visitant primer el mercat Municipal i després l’Escola El Prat, on també els nens i nenes usuàries del menjador van cantar amb ell les seves cançons i van xerrar amb ell, que va compartir amb ells experiències de la seva infantesa a l’escola i amb el menjar, així com històries de les seves cançons.

Als dos municipis vam convidar a empreses productores de la Xarxa de Productes de la Terra del Baix Llobregat i a l’empresa que gestiona el menjador per tal que es poguessin conèixer i iniciar relacions comercials que permetin apropar el producte del territori al menjador escolar.

El dia 26 de gener visitarem el Mercat Municipal de Manlleu i l’Escola 4 vents acompanyats pels artistes Marcel i Júlia.

El 14 de febrer visitarem el Mercat Municipal de Mollet del Vallès Manlleu i l’Escola del Bosc, acompanyats del Miki Núñez.

Us convidem a visitar la web del programa i aviat us farem partícips de les gravacions. Les gravacions de les visites s’emeten al Canal taronja els divendres, a les 9 del vespre.