Presentació de la “Guia per a la implantació de la silvopastura a les muntanyes del Baix. Una eina de gestió i protecció del territori” (dimarts 27 d’abril a les 10h)

dilluns, 12 abril, 2021

Les Muntanyes del Baix són un lloc privilegiat al marge dret del Riu Llobregat, en un espai continu que s’estén des dels nuclis urbans del Delta del riu, el massís del Garraf – Ordal i fins a les carenes que delimiten les conques de l’Anoia i el Llobregat. En conjunt són més de 120 km², amb més de 12.000 ha, de les quals més de 10.000 ha corresponen a superfície forestal. 

El Consell Comarcal del Baix Llobregat, en qualitat d’Oficina Tècnica de les Muntanyes del Baix, ha estat treballant en coordinació amb els municipis de l’àmbit: Begues, Castellví de Rosanes, Cervelló, Corbera de Llobregat, Gavà, La Palma de Cervelló, Martorell, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat, Vallirana i Viladecans, per elaborar una guia on recollir els principals aspectes a tenir en compte, a l'hora que un ajuntament es plantegi la implantació d'un ramat pel manteniment de les franges de seguretat i protecció davant dels incendis forestals. 

Aquesta iniciativa és una més de les mesures recollides en el Pla d'Accions de les Muntanyes del Baix, document que recull les accions i mesures necessàries per a dinamitzar, protegir i reforçar l'economia provinent del sector agrari de l'entorn tot mantenint i potenciant el patrimoni natural, social i cultural, de les Muntanyes del Baix, i que ha estat redactat conjuntament amb els municipis que en formen part. 

Considerant que la guia és un instrument que pot ser útil més enllà del nostre àmbit, hem organitzat una jornada de presentació que tindrà lloc el dimarts 27 d'abril a les 10:00 h. Us adjuntem el programa i l'enllaç per a fer les inscripcions.

Esperem que aquesta sigui una ocasió tant per poder compartir els coneixements adquirits pels nostres municipis, pastors i pastores, com per a ser un fòrum de debat envers aquesta temàtica.