Actualitat

Novetats

La Diputació de Barcelona promou la restauració d’antigues pastures abandonades per reduir el risc d'incendis al Berguedà, el Moianès i Osona

Ramat de la Casanova de Sora. Autor: Patxi Uriz

dijous, 30 juny, 2022

L’estratègia BCN Smart Rural de la Diputació de Barcelona ha decidit fer un pas més en la protecció de boscos del territori amb la recuperació d’antigues pastures en Zones d’Actuació Prioritària (ZAP). S’han fet treballs en catorze finques del Berguedà, el Moianès i Osona.

Next Generation: Ajuts pel desenvolupament de la cadena alimentària

dijous, 30 juny, 2022

Vols conèixer el Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) agroalimentari i les convocatòries d’ajuts que incorpora? Connecta’t a aquesta sessió el proper 4 de juliol per conèixer les mesures i ajuts destinats a promoure la digitalització i modernització d’un sector que té un valor estratègic per a l’economia.

La Festa del Tomàquet del Bages se celebrarà del 18 al 23 de juliol

dimecres, 29 juny, 2022

La Festa del Tomàquet del Bages, l’esdeveniment al voltant del producte estrella de l’horta bagenca, celebrarà la seva sisena edició la setmana del 18 al 23 de juliol. La festa, que recupera la presencialitat després de dos anys de pandèmia, comptarà amb tastos, jornades, caminades, visites a productors i el Mercat del Tomàquet. Els llegums, a més, seran el producte convidat de la festa d’enguany.

Inscripcions obertes per participar a la festa de Benvinguts a Pagès

dilluns, 27 juny, 2022

La festa de la pagesia catalana, Benvinguts a Pagès, se celebrarà el cap de setmana de l’1 i 2 d’octubre i ja escalfa motors. Les inscripcions per participar-hi estan obertes. Si ets un productor/a o tens un allotjament rural o vols oferir alguna activitat complementària relacionada amb el patrimoni agroalimentari local i de proximitat podeu inscriure-us al web Benvinguts a Pagès.

Acte de lliurament dels premis PITA i Ruralapps 2020 i 2021

Premis PITA i Ruralapps 2020 i 2021

dilluns, 27 juny, 2022

Barcelona ha acollit l’acte d’entrega dels premis PITA i Ruralapps 2020 i 2021 a l’auditori de la Torre Glòries, on han assistit un total de 200 persones aproximadament. Una fita on també s’ha aprofitat per commemorar els 20 anys del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA). L’acte l’ha presidit la consellera Teresa Jordà, i ha comptat amb la intervenció del Sr. Pep Torres, consultor creatiu d’innovació. A la jornada, que ha tingut lloc en el marc del Dia de la Innovació Agroalimentària, s’han lliurat els premis de l’any 2020 i del 2021,  ja que no es van poder celebrar a causa de la pandèmia de la covid-19.