Actualitat

Novetats

L’AMB presenta l’estudi “Oportunitats per a un sistema agroalimentari innovador”

dimecres, 12 desembre, 2018

L’estudi, elaborat pel Laboratori d’Ecoinnovació, té com a objectiu dmostrar el potencial de l’ecoinnovació així com impulsar l’acció pel canvi cap a una economia sostenible que generi valor social, ambiental i econòmic. Els mètodes de producció agrària més eficients, el desenvolupament de productes alimentaris amb menor impacte ambiental o la lliuta contra el malbaratament alimentari i en general els esforços en economia circular a diferents nivells demostren que l’activitat agroalimentària és compatible amb un desenvolupament sostenible.

Dues empreses de la Xarxa a l’Anoia col·laboren per oferir un lot de Nadal a partir de la participació al programa Incoanoia del CC Anoia

dimecres, 12 desembre, 2018

Es tracta per una banda de l’empresa Caves Bohigas, de vins i caves, un celler elaborador de vins i caves amb més de vuit segles d’història. Està situat en un enclavament privilegiat de la conca de l’Anoia, a Òdena, concretament, a les caves i vinyes de Can Macià, amb més de 35 hectàrees de vinya i 200 d’extensió, entre vinyes, camps de cereals i boscos.

Arriba el segon Mercat de la Terra a Barcelona, impulsat per Slow Food, al barri d’Horta

dimecres, 12 desembre, 2018

El proper dissabte 15 de Desembre Slow Food Barcelona inaugurarà el seu segon Mercat de la Terra a la ciutat, aquest cop a la Plaça de Bacardí al barri d’Horta de Barcelona. A partir del 19 de Gener, el mercat es celebrarà quinzenalment el primer i el tercer dissabte de cada mes entre les 10h i les 16h. Estarà format per una quinzena de productors que oferiran una opció de compra sostenible i directe de productor als veïns i veïnes.

Dues empreses formatgeres de la Xarxa a Osona i al Lluçanès, premiades al World Cheese Awards 2018

dimecres, 12 desembre, 2018
  • El formatge madurat de cabra ecològic de Mas El Garet de Tona (Osona), reconegut com el 6è millor del món amb la medalla súper or.
  • La formatgeria Betara d'Olost (Lluçanès) s'ha emportat un total de 7 medalles
  • A la cita, celebrada a Noruega, s'hi van presntar 3.472 formatges de tot el món avaluats per més de 230 experts de 29 països

Jornada “Menjadors escolars ecològics o agroecologia escolar?” (Barcelona, 13 de desembre)

dilluns, 10 desembre, 2018

Actualment a Catalunya existeix un creixent volum d’experiències de menjadors escolars ecològics, uns projectes que aposten per la millora de la nutrició infantil i per la sostenibilitat ambiental i social, sovint acompanyades d’innovadores iniciatives pedagògiques en uns espais i temps tradicionalment no docents, com el pati o el menjador.