S’obre el període d’inscripció (del 2 al 30 de setembre) per al “Curs d’especialització en formatgeria artesana” del Consorci del Lluçanès

dilluns, 2 setembre, 2019

El Consorci del Lluçanès ha programat coordinadament amb la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (a través de la Càtedra en Agroecologia i Sistemes Alimentaris) el Curs d’especialització en Formatgeria artesana. Serà l’edició número 6 d’aquesta formació única en el sector.

El curs s’estructura amb cinc mòduls de formació teòrica-pràctica, en els quals es capacitarà a l’alumne en les característiques i composició de la llet, tractaments previs i tecnològics de la llet, principis bàsics en l’elaboració de formatges i productes làctics, maduració i anàlisi sensorial dels formatges, i tràmits, comercialització i mediambient i un sisè mòdul de pràctiques en una formatgeria.

La formació teòrica-pràctica que s’iniciarà el 18 de novembre i conclourà el 13 de febrer es realitzarà al Consorci del Lluçanès, a Sta. Creu de Jutglar, i a l’obrador de l’IRTA Torre Marimon a Caldes de Montbui.

El cost del curs és de 1.300€, però gràcies a l’estreta col·laboració entre les diferents entitats organitzadores i el suport de Diputació de Barcelona – Xarxa Productes de la Terra, l’alumne podrà accedir a una beca amb la que pagarà 450 euros per a la realització d’aquest curs. Les titulacions que s’obtindran al finalitzar el curs seran la d’Expert Universitari, per alumnes amb titulació universitària o la de certificació d’especialització per alumnes sense titulació universitària, i serà expedit per la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya.

Les places són limitades i el període de preinscripció serà entre el 2 i el 30 de setembre. A partir de setembre trobareu tota la informació http://www.llucanes.cat/formacio