Som Parc a Taula, una sèrie de vídeos que narren la història d'empreses adherides al programa Parc a Taula

dilluns, 9 gener, 2023

Parc a Taula, que forma part de la Xarxa de Productes de la Terra, és un programa de la Diputació de Barcelona que posa en valor la Xarxa de Parcs Naturals mitjançant la gastronomia, amb la implicació dels productors, elaboradors, cellers, allotjaments i restaurants arrelats al territori. I amb la col·laboració dels ajuntaments i consells comarcals.

El programa Parc a Taula, de la Diputació de Barcelona, sota el nom de Som Parc a Taula, publica una sèrie de vídeos que narren la història d'empreses adherides al programa Parc a Taula, algunes també productores de la Xarxa de Productes de la Terra.

Per exemple, la Sínia Pujadas, un productor d'horta de Vilanova i la Geltrú, vinculat al Parc del Garraf, que ha contribuït a recuperar i promoure l'espigall del Garraf, una varietat local de col declarada producte singular per la Xarxa de Productes de la Terra.

També hi participa Can Marpons, un productor amb més de 50 anys d'història especialista en el cultiu de maduixes del Maresme. Els seus cultius s'ubiquen a Arenys de Munt (Parc del Montnegre i el Corredor). L’orografia muntanyosa i el tipus de sòl del Maresme és ideal per al cultiu d'aquesta fruita. Reconeguda com a producte singular per la Xarxa de Productes de la Terra, la maduixa del Maresme té un color vermell intens, una dolçor amb un lleuger punt àcid, i un aroma i textura carnosa.

Parc a taula, que forma part de la Xarxa de Productes de la Terra, és un programa que posa en valor la Xarxa de Parcs Naturals mitjançant la gastronomia, amb la implicació dels productors, elaboradors, cellers, allotjaments i restaurants arrelats al territori. I amb la col·laboració dels ajuntaments i consells comarcals.