Torna el “Tasta la llavor” a Roda de Ter (Osona), centrada en la recuperació de varietats locals

dilluns, 2 setembre, 2019

Els membres del Banc de llavors de Roda de Ter, amb el suport del Consell Comarcal, i la Xarxa Productes de la Terra, us convida el proper 8 de setembre a una matinal única de 2/4 d'11 a les 14 hores.

Tastareu verdures de veritat, autèntiques d'Osona, amb el gust deliciós que han tingut tota la vida i amb l'aspecte que els ha donat la natura. Aprendreu la importància de cultivar llavors autòctones.  Coneixereu altres persones que tenen hort, podreu intercanviar llavors i idees. Perquè el millor és el que cultivem i tenim a prop de casa.

PROGRAMA

  • Exhibició i  tast col·lectiu de tomàquets de varietats locals, tots ells cultivats a la comarca. De la terra a la taula. Els participants en el tast triaran entre tots els tomàquets que agraden més, pel gust, per l'aspecte, etc. 
  • Taula rodona: "Per què Cultivar Varietats Locals", amb la participació de Pep Salsetes, pioner en la recuperació de varietats locals al nostre país,que donarà als assistents el seu peculiar punt de vista.
  • Es podran tastar les elaboracions de:
    • El forn Mas Corcó, cuit amb llenya, i farina ecològica
    • Plats amb verdures de la comarca elaborats per Jordi Coromina, del restaurant l'Horta de Tavertet, un dels cinc candidats al millor cuiner jove del any 2018 al Fòrum Gastronòmic.
  • Durant la jornada es farà intercanvi de llavors d'Osona per l'hort i també es vendran planters d'hivern de varietats d'Osona del Banc de Llavors de Roda de Ter. 
  • La jornada estarà amenitzada pel grup musical "La gent del Toll".

Lloc de realització: a la seu del Banc de Llavors, al parc de la Muntanyeta, al costat del carrer dels Molins, L'accés a les activitats és gratuït. Espai accessible a cotxets i cadires de rodes. Hi ha aparcament al voltant de l'espai.