Torna la presencialitat a ‘Benvingut a pagès’

dilluns, 27 setembre, 2021

Aquest cap de setmana, 2 i 3 d’octubre, torna ‘Benvingut a pagès’, la festa de les explotacions agroalimentàries de Catalunya impulsada per Prodeca i en què hi participen un gran nombre de productors de la Xarxa Productes de la Terra. L’edició d’aquest any recupera les visites presencials després que l’any passat la pandèmia obligués a fer-ne una edició virtual.

El cap de setmana del 2 i 3 d’octubre les explotacions agroalimentàries catalanes tornaran a obrir les seves portes de manera gratuïta dins la iniciativa ‘Benvinguts a pagès’. Un cap de setmana ple de visites gratuïtes adreçades al públic familiar per explicar i ensenyar l’origen dels aliments que es consumeixen.

Dins la festa hi tindran un paper important també els productors que integren la Xarxa Productes de la Terra amb rutes com la dels Paisatges de Barcelona que proposa un recorregut pels petits productors d’Osona, el Moianès i el Bages a través dels seus formatges, les varietats autòctones recuperades del blat “Forment” o la varietat d’oliveres recuperades de l’entorn del riu Cardener, la Corbella.

Una altra ruta que permetrà tastar i descobrir productes de la Xarxa Productes de la Terra és la de Costa Barcelona. Un recorregut per les comarques del Maresme i el Vallès Oriental en què s’hi pot descobrir les seves explotacions d’horta i ramaderes.

La festa de ‘Benvinguts a pagès’ es complementa també amb un seguit de propostes complementàries que inclouen allotjaments turístics, passejades pels entorns naturals i menús de degustació als restaurants de la zona.

Per participar a la festa de ‘Benvinguts a pagès’ és imprescindible fer reserva prèvia a través de la seva web