Tots els ens locals de la Xarxa Productes de la Terra participaran activament aquest cap de setmana a “Benvinguts a Pagès 2018”

dimecres, 6 juny, 2018

Conèixer, tocar i tastar els productes de temporada recent collits, descobrir les feines de camp, degustar la millor gastronomia de la terra i gaudir d’un cap de setmana a pagès ple d’emocions i descobriments. Això és el que proposa Benvinguts a Pagès, que arriba a la seva tercera edició els propers 9 i 10 de juny amb una gran diversitat d’activitats lúdiques i gastronòmiques.

Les explotacions agràries de tot Catalunya obriran de nou les seves portes de bat a bat per mostrar a grans i petits com és el dia a dia al camp, donar a conèixer els productes de temporada i posar en valor el món rural i la gastronomia local com a atractiu turístic.

“Benvinguts a Pagès” és una iniciativa de la Generalitat, amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació -a través de Prodeca-, del Departament d’Empresa i Coneixement -a través de l’Agència Catalana de Turisme-, i de la Fundació Alícia. Els ens locals de la Xarxa Productes de la Terra ho integren en els seus plans d’actuació anuals donant-hi suport i coordinant les actuacions als seus territoris.

La iniciativa, que l’any passat va registrar 18.000 visitants, compta amb la participació de més de 200 explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres de tot el territori català, gairebé 200 restaurants, més de 220 allotjaments rurals, 7 rutes guiades i un munt d’activitats complementàries. En total, gairebé 800 propostes diferents repartides entre totes les comarques catalanes per gaudir d’un cap de setmana diferent, educatiu i saborós.

Per participar en la iniciativa no cal fer reserva prèvia, però es recomana planificar l’estada amb temps i recordar els horaris d’obertura gratuïta de la majoria d’explotacions, que és dissabte i diumenge de 10 a 14h i de 16h a 19h.