Últims dies per presentar-se a la Convocatòria Contracte Agrari Collserola (CAC) 2022

dimarts, 6 setembre, 2022

El Contracte Agrari de Collserola (CAC) és una eina que pretén compensar econòmicament els serveis socioambientals que ofereix la pagesia al Parc, amb una convocatòria de pagaments específica.

Al Parc Natural de Collserola, hi ha una sèrie d’accions necessàries per la prevenció d’incendis, foment de la biodiversitat o manteniment d’infraestructures. Són actuacions essencials per a la conservació dels ecosistemes del Parc i del mosaic agroforestal de la serra, que realitza la pagesia en el seu dia a dia. Tot i els seus nombrosos beneficis socials, culturals i ecològics, aquestes tasques de gestió territorial sovint estan invisibilitzades i, fins ara, no han rebut cap tipus de compensació. El CAC estableix un acord implícit de suport mutu entre administració, societat i pagesia per posar-les en valor.

Amb aquesta eina es vol fomentar una millora de les pràctiques agroramaderes i la Transició Agroecològica de l’activitat agropecuària al Parc.

El CAC s’ha dissenyat de forma participativa entre pagesia, administracions públiques i agents acadèmics i s’emmarca en Alimentem Collserola, projecte d’impuls de la Transició Agroecològica del Parc.

La proposta neix inspirada pel Contracte Agrari de Menorca, i espera promoure la replicabilitat a altres territoris que vulguin implementar estratègies de suport a la pagesia i posada en valor de la seva aportació a la societat i el medi.

El termini per la presentació de sol·licituds acaba el proper divendres 9 de setembre 2022.

Clicant a l’enllaç web podeu trobar tota la informació d’aquesta convocatòria.