Vols enriquir la teva experiència com a ramader ecològic?

dimarts, 12 setembre, 2017

Curs d'emprenedoria ecologica a l'ECA de Manresa (del 20 de setembre al 20 de desembre)

L’Escola Agrària de Manresa inicia un nou mòdul d’Emprenedoria que es realitzarà del 20 de setembre al 20 de desembre i que buscarà, com els precedents, de respondre com més millor als interessos i les preocupacions dels assistents.

Orientat a la gestió financera de l’activitat agrària, n’abordarà els aspectes de manera generalista, per tal de formar els alumnes als conceptes importants més que a les tècniques comptables. Així es tractaran:

 

Gestió estratègica i pla de negocis: quins recursos econòmics són necessaris per emprendre una activitat agro-ramadera? On buscar aquests recursos?

Inversions, despeses, amortitzacions, fiscalitat… A quins pagaments ens enfrontem?

Sobre quins ingressos podem comptar? Venda de productes (a quins preus?), serveis a tercers, ajuts i subvencions… Com assegurar la viabilitat i la sostenibilitat econòmiques de la nostra empresa?

Arrendaments i altres possibilitats d’accés a la terra. Transmissions patrimonials.

 

El mòdul inclou també un important apartat inicial d’habilitats personals. S’hi abordaran essencialment la comunicació i el lideratge, amb especial èmfasi en el lideratge participatiu.

 

Altres activitats i sortides ens permetran abordar també l’economia del bé comú, el treball en xarxa, la dinamització agroecològica i alguns temes suggerits pels propis alumnes.

 

El curs tindrà una durada de 12 jornades lectives de 6 hores, els dimecres de 10 a 2 i de 3 a 5, amb (en principi) l’única excepció de la setmana de Tots Sants, on el realitzarem el divendres