La Xarxa Productes de la Terra i el Parc a Taula acompanyen 24 empreses de la demarcació a la Fira Alimentaria 2018

Alimentaria 2018
dijous, 12 abril, 2018

Del 16 al 19 d'abril se celebrarà l'Alimentaria 2018 al recinte de Gran Via de Fira Barcelona. Aquest saló internacional d'alimentació, begudes i Food service que es va inaugurar ara fa 42 anys, s'ha consolidat com a plataforma d'internacionalització i negoci de referència per a la indústria alimentària. Un lloc de trobada per conèixer les últimes tendències del sector.

 

Mapa Alimentaria 2018La celebració conjunta de les dues fires més importants del sector, Alimentaria i Hostelco (Saló internacional de l'Equipament per a la Restauració, Hosteleria i Equipaments)  multiplicarà les sinergies entre hosteleria i restauració – sectors clau per a l'economia – i permetrà convocar més de 4.500 empreses expositores i atraure l'interès d'un públic més ampli i transversal: professionals de l'alimentació, la gastronomia i l'equipament hosteler en més de 100.000 m2 . Els organitzadors preveuen una assistència de més de 150.000 visitants.

Una de les prioritats d'Alimentaria 2018 és la seva projecció internacional i per això facilita el contacte entre les seves empreses expositores i compradores internacionals procedents de 150 països tot i que Europa segueix sent la principal zona d'origen dels visitants.

 

24 empreses a l’espai de la Diputació de Barcelona, pavelló 3, estand B300

Els programes Xarxa Productes de la Terra i Parc a Taula impulsats per l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local i per l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, han unit esforços per facilitar la presència a aquesta fira de 24 empreses de productes alimentaris locals i de qualitat de la demarcació de Barcelona.

L’espai de la Diputació portarà com a lema “De la terra a la taula” i estarà ubicat al pavelló 3, al saló Multiple Foods a l’estand Fine Foods, dedicat a productes artesans, delicatessen i gourmet. I dins d’aquest espai, el nostre és l’estand B300.

Cadascun dels 4 dies de la Fira, 6 empreses diferents participaran a l’espai de la Diputació de Barcelona, aquestes són les empreses que hi participaran:

Llista empreses Alimentaria 2018

 

Presentació dels programes, dimarts 17 a les 14h

A més, el dimarts 17 a les 14h la Xarxa Productes de la Terra i el Parc a Taula presentaran els seus programes, amb l’exemple d’actuació en l’obrador comunitari de Tagamanent, i amb un tast final de productes, a l’espai Catalonia Food & Gastronomy Hub gestionat per PRODECA.

 

El Maresme i el Berguedà facilitaran la presència de més empreses de la Xarxa

En el cas del Maresme, les 5 empreses expositores s’ubicaran a l’espai Lands of Spain en un estand multiproducte, que es trobarà al Pavelló 2, nivell 0, carrer E, estand 557.112. Aquesta presència està facilitada pel Consell Comarcal del Maresme, membre de la Xarxa Productes de la Terra.

Vermouth Cisa. Elaboració de vermut i licors (El Masnou).

La Cuina de la Iaia. Elaboració de croquetes artesanes i gourmet (Argentona).

Radi i Molí SL. Solucions alimentàries en pols per a l’elaboració de postres i salses Premià de Mar).

Xips Ve de Gust. Elaboració de xips de verdures artesanes (Arenys de Munt).

Bioprasad. Elaboració de menjar ecològic preparat (Pineda de Mar).

El Berguedà també facilitarà la presència a diverses empreses del territori a través de la iniciativa del Clúster de productes típics de muntanya.