XI Fira Lliga’t a la terra i Mercat del planter a Santa Eulàlia de Ronçana (Vallès Oriental) el proper 17 d’abril

dilluns, 12 abril, 2021

La Fira està organitzada per l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana i el Consell Comarcal del Vallès Oriental amb el suport de la Diputació de Barcelona  i la Xarxa de productes de la Terra, amb la col·laboració de l’Associació Llavors Orientals  i l’Horta del Molí d’en Vendrell. A l llarg de tot el dia es podrà participar en diferents activitats, com tallers i xerrades, i comprar planters de varietats locals recuperades de tomàquets i altres productes del Vallès.

En aquesta XI edició a la Fira lliga’t a la terra i al Mercat del planter es podrà comprar   varietats locals de tomàquets, d’ horta, de  plantes aromàtiques i medicinals i  d’arbustos.

A les 10 de matí tindrà lloc la presentació d’ Agromosaic Associació de Productors i Elaboradors Ecològics del Vallès Oriental, un grup de productors i elaboradors de diferents municipis de la comarca que es caracteritzen per la qualitat dels seus productes i per les bones pràctiques en la producció i elaboració i que té la finalitat d’establir sinèrgies enter els seus membres, de ampliar els seus canals de distribució i de comercialització a la vegada que també volen donar a conèixer com produeixen i elaboren els seus productes.

Durant tot el dia hi hauran parades amb productes dels pagesos de la comarca i podreu comprar als nostres productors gran diversitat de productes com  embotits, hortalisses de temporada, formatges, llegums, conserves, cervesa artesana i pa.

Al llarg de tot el matí es faran diversos tallers que per poder participar necessitaran que feu la inscripció prèvia a través de la plataforma http://www.recintes.cat/ser

·       De 11 a 12 h: “Boscos i Jardins d’aliments” taller i presentació del llibre a càrrec de Gisela Mir-Mark Biffende de Phoenicurus.

·       De 12 a 12.45 h: ” Com conèixer la fauna auxiliar que beneficiï el teu hort”, a càrrec de Barbarà Lòpez de l’Associació Llavors Orientals

·       De 12.45 a 13.45 h: “Conreu de tomaqueres de varietats locals: de la llavor al planter” a càrrec de Pep Salsetes (Josep Sabater) de l’Associació Llavors Orientals.     

La venda del planter aquest any es farà a través de la parada que tindrà Germinàlia, on podreu comprar les varietats antigues de tomàquets i altres hortalisses.

Tothom que ja fet la demanda de planter a través de la web de l’Associació Llavors Orientals, podrà passar a recollir la seva comanda segons les indicacions que li hagin fet arribar (indicant la porta i l’horari de recollida)