1a Jornada Gastronomia Sostenible

dimarts, 5 octubre, 2021 - 09:00 a 12:30
sala Josep Lluís Palacios, edifici de Casa de la Vila, Sant Pere de Ribes.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf, en el marc de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, organitzen la 1a jornada Gastronomia Sostenible amb l’objectiu de compartir coneixements i experiències que puguin aplicar-se a una millora en l’àmbit de la gastronomia des del punt de vista de la sostenibilitat i la pauta alimentària.

Resum dels continguts

9:15h “La perspectiva dels productors”, amb la participació de Jaume Carnicer, de la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú; Agnès Zander, representant de la pagesia i de l’agrobotiga Sències de Can Girona (Sitges), i Enric Bartra, investigador en viticultura i enologia a l’INCAVI. Modera Fina Fuster, de l’Agència NODE Garraf i la Xarxa de Productes de la Terra al Garraf.

10:00h “Gastronomia sostenible, l’assignatura”, amb la participació d’Ada Parellada, xef del restaurant Semproniana de Barcelona; Samuel Valls, director de l’Institut Joan Ramon Benaprès – Escola d’Hostaleria de Sitges, i Vinyet Capdet, coordinadora d’estudis de Cuina i Gastronomia del Campus d’Hoteleria i Turisme CETT. Presenta Yolanda Daudén, cap de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes.

11:10h “Sostenibilitat gastronòmica. De què estem parlant”, amb Oriol Estela, coordinador general del PEMB i promotor de la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana, i Sònia Callau, cap de la Unitat de Suport als Espais Agraris de la Diputació de Barcelona. Presenta Josep Maria Matas, membre del Senat Gastronòmic del Garraf.

Inscripcions: en aquest enllaç

Organitzador: 
Gremi d’Hostaleria de Vilanova i la Geltrú i Inst. Joan R. Benaprès
Tipus d'acte: 
Acte organitzat pels ens locals de difusió pública