Arriba una nova edició de la Cuina de la Tòfona al Berguedà, amb 5 restaurants participants

dijous, 1 febrer, 2018 - 11:15 a dijous, 15 març, 2018 - 20:00

S’inicia una nova campanya de la Cuina de la Tòfona al Berguedà, coincidint, com no pot ser d’alta manera, amb la temporada de recol·lecció d’aquest apreciat fong – establerta normativament del 15 de novembre al 15 de març, per a les varietats Tuber melanosporum, la varietat més apreciada dita tòfona negra, i Tuber Brumale - i en el millor moment de maduració i qualitat d’aquestes varietats.

La finalitat de la campanya és promoure la utilització culinària en els restaurants i el coneixement i popularització d’aquest fong entre els consumidors ja que es tracta d’un producte del qual el Berguedà n’és productor, però a la vegada, és desconegut entre la majoria de persones ja que gaudeix d’un gran prestigi, que li atorga un injust caràcter elitista.

Tot i que la tòfona en conserva domèstica ha estat utilitzada en la cuina més tradicional, avui la utilització d’aquest producte fresc ha obert noves possibilitats en l’àmbit gastronòmic.

La iniciativa de la Campanya està promoguda per l’Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i Xarxa de Productes de la Terra. Enguany hi participen cinc restaurants, dos dels quals oferiran menús degustació i els tres  restants, plats amb aquest producte.

Els Restaurants participants en la Campanya son :

Restaurant Ca l’Amagat i restaurant Niu Nou de Bagà, restaurant Caliu de Berga, Restaurant Cal Majoral de l’Espunyola i Restaurant Cal Fuster de Viver i Serrateix.

Podeu consultar els plats i menús de la tòfona al següent fulletó.

Organitzador: 
AD Berguedà
Tipus d'acte: 
Acte organitzat pels ens locals de difusió pública