Cicle de jornades sobre Innovació per una agroalimentació sostenible - Jornada 2: ''Tecnologia per a una agricultura més eficient i més sostenible'

dimarts, 24 maig, 2022 - 18:00

Cicle de jornades sobre Innovació per una agroalimentació sostenible - Jornada 2: ''Tecnologia per a una agricultura més eficient i més sostenible'' | ONLINE

El 27 d’abril es va inaugurar el Cicle de jornades sobre innovació per una agroalimentació sostenible, coorganitzat pel Col·legi d’Economistes de Catalunya, el Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya (COEAC), la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA) i l’IRTA. En aquest marc, al llarg de l’any hi ha programats diversos actes per descobrir i reflexionar sobre les noves eines que la ciència i la tecnologia ens aporten per al conjunt de la cadena alimentària, a fi de fer-la més eficient, més sostenible, més circular i per oferir un aliments sans i segurs.

La primera jornada, amb el títol “Ciència per a un futur sostenible” va comptar, entre d’altres, amb una ponència de Louise O.Fresco, presidenta de la junta executiva de Wageningen University & Research, que va parlar sobre les opcions de la tecnologia per redreçar els sistemes alimentaris (vídeo de la jornada).

Data: 24 de maig de 2022 (dimarts)

Horari: a les 18.00 hores

 

Benvinguda:

Sra. Ana García Molina, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat del Col·legi d'Economistes de Catalunya

 

Presenta:

Sra. Anna Pallí Güell, enginyera agrònoma. Coordinadora de desenvolupament estratègic de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA)

 

Modera:

Sra. Ester Torres Güell, doctora en Biologia Molecular. Vicepresidenta de la Institució Catalana d'Estudis Agraris (ICEA)

 

Ponències:

"Noves eines per a l'agro-producció sostenible"

Sr. Antoni Diaz Vendrell, director general d'AGBAR Agricultura

"Biotecnologia per a una producció més eficient"

Sra. Teresa Capell Capell, catedràtica del Departament de Producció Vegetal i Ciència Forestal. Universitat de Lleida - Agrotecnio Center

"Agricultura de precisió"

Sr. Joan Ramon Mallart Coch, director associat IBM Consulting

 

Experiències:

"Gestió eficient de l'aigua al Grup Borges"

Sr. Pablo Moragues García, director general d'agricultura a Borges International Group

"Agricultura regenerativa"

Sr. Miquel Aran Mayoral, enginyer agrònom. Gerent del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. Represent de la delegació de Catalunya de la Sociedad Española de Ciencia del Suelo (SECS) i representant de la secció de sòls de la Institutció Catalana d'Estudis Agraris (ICEA)

"La gestió integrada de plagues i malaties a Agromillora"

Sra. Mariàngela Mestre Gras, responsable d'Assegurament de la Qualitat i Recerca d'Agromillora Group.

 

Cloenda:

Sra. Ana García Molina, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat del Col·legi d'Economistes de Catalunya