Fòrum d'indicacions geogràfiques, un valor ocult del territori. Menja't l'origen

dimarts, 31 maig, 2022 - 09:30

Les indicacions geogràfiques (DOP i IGP) són els distintius que permeten associar l'origen geogràfic d'un producte amb unes característiques determinades, amb l'aval de les administracions públiques. A Catalunya tenim actualment 24 indicacions geogràfiques vigents de productes agroalimentaris molt diversos que permeten diferenciar aquests productes en el mercat. La qualitat, proximitat a l'origen, sostenibilitat i tradició són alguns dels valors que projecten les indicacions geogràfiques dels productes agroalimentaris. A més, les indicacions geogràfiques poden ser el motor de desenvolupament econòmic d'un territori.

L'objectiu d'aquest fòrum és debatre sobre el potencial de les indicacions geogràfiques a Catalunya. Es presentarà la situació actual i les perspectives de futur en el context europeu, es mostraran experiències d'èxit i s'obrirà un debat amb els agents del sector per identificar i consensuar línies d'acció que permetin aprofitar les oportunitats de les indicacions geogràfiques.

El fòrum està adreçat a professionals del sector agroalimentari que gestionen o participen en la gestió dels sistemes de qualitat diferenciada: productors primaris, empreses elaboradores de productes, consells reguladors, administracions locals, consultories, empreses de màrqueting i comunicació especialitzats.

Data: 31 de maig de 2022

Lloc: Fundació Catalana de l'Esplai (c/ Riu Anoia, 44-54, 08820 El Prat de Llobregat, Barcelona)

Organitza: Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Amb la col·laboració de: Federació Catalana DOP-IGP i Associació de les Regions Europees dels Productes d'Origen (AREPO)

Inscripcions: la participació en el fòrum és gratuïta, però l'aforament és limitat. Cal inscripció prèvia mitjançant el formulari en línia.

Data límit d'inscripió: 15 de maig de 2022

Nota: les inscripcions realitzades per a l'edició 2020 que es va cancel·lar per la pandèmia covid19 no són vàlides per a aquest acte.

Es podrà assistir al fòrum de manera presencial, o en format en línia. Cal especificar l'opció escollida quan s'ompli el Formulari d'inscripció.

Els assistens en format presencial podran gaudir, sens cost (*) de les activitats complementàries següents:

Taller de tast de producte amb DOP

Joc Escape Room de l'oli d'oliva català

Visita a l'exposició "Menja, actua, impacta"

(*) Places limitades. S'assignaran per ordre d'inscripció.

A l'acte es respectaran les mesures de prevenció de la COVID-19 que el Govern hagi establert.

Consulteu el programa sencer aquí