Lluçanès

Entrevista de La Vanguardia a Ramon Berengueras, de l'empresa formatgera Betara de la Xarxa al Lluçanès

divendres, 7 juliol, 2017

El passat 24 de juny es va publicar a l’espai La Contra de La Vanguardia, una entrevista a Ramon Berengueras, responsable de l’empresa formatgera Betara, que forma part del Cens de la Xarxa Productes de la Terra al Lluçanès.

Betara és la formatgeria artesana catalana més premiada als World Cheese Awards. El seu responsable té 81 anys i segueix al capdavant de l’empresa. Amb 79 anys va crear la seva pròpia granja d’ovelles ecològiques.

Mas Reixagó, empresa de la Xarxa al Lluçanès, guanyadora del concurs Lactium al millor formatge català 2017

dimecres, 17 maig, 2017

Tot aquest diumenge i sobretot dissabte al matí el Lactium, la mostra de formatges catalans ha estat un continu de públic de totes les edats. El canvi recent de dates, fora del Mercat del Ram, i la nova ubicació al parc Jaume Balmes ha estat tot un encert i li ha donat a la mostra un aire més acollidor i agradable en aquest parc de la ciutat.

Blat forment

Blat forment

Diputació de Barcelona

Varietat lleugera i amb menys gluten

Recuperat per un agricultor del Lluçanès, el blat forment, una varietat autòctona tradicional més digerible i d’alta qualitat, el podem trobar en pa, cervesa i blat escairat.

Cigró d'Oristà

Cigrons d'Oristà

Diputació de Barcelona

De gust intens i cocció ràpida

Caracteritzat per la seva mida reduïda i per aportar un sabor molt gustós i ser de cocció ràpida, aquesta varietat de cigró deu el seu nom a la vila osonenca d’Oristà, on ha estat tradicionalment cultivat. De pell molt fina, es comercialitza en petites quantitats, fet que permet mantenir la seva alta qualitat intacte.