Els cervesers artesanals del país s'agrupen en un gremi

La cervesa artesanal comença a tenir mercat a Catalunya. Tant és així que, fins i tot, nou d'aquestes empreses (d'un total de 13) s'han unit per crear el Gremi d'Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural (GECAN), que, entre altres coses, busca el reconeixement legal d'aquest producte. Fins ara, encara que sigui artesanal, és considerada una cervesa més, cosa que fa que en l'etiqueta no pugui aparèixer l'especificitat que la diferencia de la resta.

La indústria va sorgir fa cinc anys quan alguns amants de la cervesa van decidir convertir el hobby de produir cervesa a casa en una activitat industrial més. Tot plegat coneixent l'èxit d'aquest producte a altres països –com els Estats Units, on hi ha més de 1.000 cervesers artesanals, i Itàlia, amb 400– i produint aquesta beguda de manera del tot natural. Així, i gràcies al creixement de la culturització cervesera al nostre país, a poc a poc aquest producte va guanyant terreny dins el sector.

Josep Borrell, artesà cerveser i fundador de Moska (cervesa artesana), explica: “Les cerveseries s'estan adonant que com més marques tenen més venen i el que perseguim amb el gremi és promoure aquesta beguda –i afegeix–, que la gent conegui que la cervesa no és la germana pobre del vi, sinó que té un ventall de gustos impressionant.”

El gremi ha fet la seva primera presentació pública a la fira Barcelona Degusta

 Notícia extreta del diari El Punt/Avui.