Històric de notícies

dimarts, 17 novembre, 2020

En aquesta sessió es presentarà el programa per potenciar la indústria 4.0 com a impulsora de la transformació de l’economia catalana. Aquest programa té per objectiu posar en contacte les grans empreses industrials amb les pimes de Catalunya per fomentar la creació d’una potent cadena de valor. Aquest projecte compta amb la participació directa de La Fundació per la Indústria, amb la col·laboració d’ACCIÓ, i el suport de Foment i Fepime.

dimarts, 10 novembre, 2020

Diversos escorxadors de baixa capacitat han tancat en els darrers anys, i alguns dels que segueixen oberts tenen seriosos problemes de viabilitat. Això fa que, en ocasions, el bestiar de les explotacions ramaderes s'hagi de dur a escorxadors més allunyats. De retruc, algunes explotacions han hagut de tancar perquè no poden fer front a l'augment de costos.

dimarts, 10 novembre, 2020

Els ajuts, amb un import de 228.000 euros, volen fomentar la promoció per tal que la venda de proximitat sigui fàcilment identificada al punt de venda.

dimarts, 10 novembre, 2020

Les planes del delta i de la Vall Baixa del Llobregat han estat tradicionalment productores d’una variada gamma d’hortalisses i fruites mercès a la fertilitat dels seus sòls, la bondat del seu clima i l’esforç dels pagesos que les cultiven. Aquestes zones agrícoles conformen avui dia el Parc Agrari del Baix Llobregat.

dijous, 29 octubre, 2020

L’autor és Francesc Reguant, Director de l’Observatori d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes i membre de la comissió Catalunya – Next Generation UE.

"Avui el sector agroalimentari és el primer sector industrial de Catalunya i el tercer exportador. Alhora, en tant que sector anticíclic, ha estat decisiu durant la Covid al sostenir una quarta part de l’economia catalana"

dijous, 29 octubre, 2020

Els criadors de la Raça de Gallina Penedesenca (Gall del Penedès) van visitar les instal·lacions de l’obrador de Mallart a la Llacuna per veure de primera mà els processos de producció dels nostres productes.

 

dijous, 29 octubre, 2020

Per no perdre’t un bon àpat a casa i continuar gaudint de les propostes dels teus establiments preferits, et recomanem un bon grapat de restaurants que serveixen menjar per emportar i a domicili. Diverses iniciatives comarcals han aplegat els establiments que ofereixen aquests serveis perquè puguis gaudir d’un bon dinar o sopar amb tota la comoditat des de casa teva.

dijous, 22 octubre, 2020

Durant tot l'any, la diversitat de paisatges de las comarques de Barcelona ofereix un món de possibilitats per gaudir dels plaers de la gastronomia. Però, a la tardor, la gamma d'aliments que es troben als mercats és encara més rica, i els plats s'omplen dels sabors deliciosos i sorprenents que són tan característics de la cuina catalana. Amb el rebost ple de productes de temporada, agrairàs al fred la seva arribada! 

dijous, 22 octubre, 2020

L’esdeveniment compta amb l’estrena d’un vídeo reportatge que posa en relleu les persones que hi ha darrere d’aquest cultiu autòcton de Castellfollit del Boix

 

dijous, 22 octubre, 2020

Des del Rebost del Bages us convidem a acompanyar-nos el proper divendres 23 d’octubre a la presentació de la nova guia de producte singular de la comarca, la guia de l’albergínia blanca del Bages. La presentació es farà en format digital, amb un Instagram Live simultani als perfils de Bages Turisme i de la Fundació Alícia, el proper divendres 23 d’octubre, a les 19h. 

dijous, 22 octubre, 2020

Aquestes jornades virtuals ens permetran conèixer experiències inspiradores d'altres territoris i cercar propostes per comercialitzar i distribuir el producte agroalimentari de proximitat de forma conjunta al Vallès Occidental.

dimarts, 13 octubre, 2020

Les solucions innovadores basades en tecnologies digitals avançades proposades per les empreses Shotl, Easy2bwise, Sense4Care i Maccion han estat les guanyadores de la sisena edició del concurs d’innovació oberta promogut pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública SmartCatalonia Challenge.

dimarts, 13 octubre, 2020

El projecte Rebost del Bages vol contribuir a impulsar a la comarca la producció agroalimentària de qualitat, donar a conèixer les elaboracions artesanes i promocionar la recuperació de varietats tradicionals locals. També vol promoure una gastronomia que reflecteixi la particularitat del caràcter d’aquesta terra a través dels seus productes.

dijous, 8 octubre, 2020

Aquesta formació us proporcionarà els coneixements sobre higiene i seguretat alimentaria necessaris per garantir la seguretat alimentaria en el vostre lloc de treball.

dijous, 8 octubre, 2020

Igualada és, des de fa 5 anys, l’escenari d’un esdeveniment únic al món: la Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades, una jornada dedicada a conèixer les possibilitats culinàries que ens ofereixen aquelles plantes que comunament anomenem “males herbes” i com aquestes poden contribuir a transformar l’actual model agroalimentari per un de més sostenible, més ètic i més just.

dijous, 8 octubre, 2020

Comprant producte local, reduïm emissions i consumim de manera més responsable. El producte fresc de proximitat que trobem als mercats municipals i setmanals, o a les botigues de proximitats dels nostres pobles i ciutats, és de gran qualitat i aporta molt a la nostra salut i benestar quan ens alimentem.

dijous, 8 octubre, 2020

No et perdis la tradicional Jornada de Portes Obertes als cellers elaboradors de Cava, originada fa gairebé 30 anys per la Confraria del Cava.

dilluns, 14 setembre, 2020

L’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) ha elaborat una sèrie de documents amb recomanacions per ajudar en la contenció de la transmissió del COVID-19.

dilluns, 14 setembre, 2020

Fira de Barcelona presenta un nou fòrum que neix amb l'objectiu d'abordar els reptes de futur per al sector agroalimentari i la seva cadena de valor, la restauració, l'hoteleria, les col·lectivitats i el turisme; sectors clau per la seva contribució al PIB i marc de referència dels nostres salons líders: Alimentaria, HOSTELCO i Fòrum Gastronòmic Barcelona.