Històric de notícies

dimecres, 25 gener, 2023

Els Premis a la Innovació Empresarial Metropolitana volen reconèixer i premiar les empreses més innovadores. 

dimarts, 24 gener, 2023

Bo, Sa, D’aquí” és un projecte que vol acostar els infants i adolescents al consum d’aliments de forma responsable i donar a conèixer els menjadors escolars que treballen amb empreses productores i elaboradores del territori.

dimarts, 17 gener, 2023

Un nou any, i ja en van 12, el Consell Comarcal del Maresme edita el calendari de Productes de la Terra amb l'objectiu de donar a conèixer la producció i elaboració agroalimentària que es fa a la comarca i promoure el consum de proximitat.

dimarts, 17 gener, 2023

Les Arnaules és una empresa familiar dedicada bàsicament al cultiu d’horta i d’alguns fruiters al Bages. Neix a Manresa i en els darrers anys, han anat diversificant la producció i han passat de vendre a grans superfícies a la venda de proximitat. Complementen la producció d’horta amb una petita granja integrada de porcs, ovelles i gallines. Actualment, també venen gra cuit i han anat recuperant oliveres.

dimarts, 17 gener, 2023

El Gremi de Carnissers i Xarcuters de Barcelona ha estat guardonat amb el premi Rezero 2022 de Catalunya en la categoria “Entitat” per la seva labor a l’hora d’afavorir la reutilització d’envasos i la reducció del malbaratament d’aliments.

divendres, 13 gener, 2023

El “Programa de suport a les dones en els àmbits rural i urbà” té com a objectiu implementar itineraris individualitzats d'atenció i d'orientació laboral per millorar la capacitació de les dones en els àmbits rural i urbà a través de la conscienciació per incrementar la seva participació en l'activitat econòmica del seu territori, fet que implicarà oferir oportunitats formatives i assessorament en els àmbits digital, tecnològic, emprenedor i d’economia social vinculat a productes endògens (dimensió local i verda), ús forestal i agrícola, activitats comercials en línia i suport a la dependència.

divendres, 13 gener, 2023

Mercabarna i Barcelona Activa promouen la quarta edició d'INNOFOOD, un programa de suport a la creació d'empreses innovadores que millorin qualsevol part de la cadena de valor del sector alimentari.  

divendres, 13 gener, 2023

El BOE va publicar el 29 de desembre la convocatòria dels ajuts del Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) del sector agroalimentari.

dijous, 12 gener, 2023

El dia 29 de desembre de 2022 es va publicar al DOGC, la Resolució ACC/4020/2020, de 20 de desembre, per la qual es convoquen els ajuts de minimis agrícoles sotmesos al Reglament 1408/2013, per al foment de la transformació del sistema agroalimentari i pesquer català alineats amb el Pla estratègic de l'alimentació de Catalunya 2021-2026 (ref. BDNS 665253).

dijous, 12 gener, 2023

Seguint el fil de l’anterior notícia, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya organitza, en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT), una sèrie de sessions informatives sobre els ajuts per fomentar la transformació del sistema agroalimentari i pesquer català.

dijous, 12 gener, 2023

La consellera comarcal d’Empresa i Ocupació i de Productes de la Terra, Cristina de la Cruz, ha explicat que el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, amb el suport de la Xarxa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, ha editat 1.300 calendaris que es lliuraran a les empreses integrades dins l’Associació de Productors Artesans Agroalimentaris de l’Alt Penedès, als restaurants adherits al projecte “El Penedès, tasta’l” i a les empreses de la comarca productores de fruita dolça, de poma de Pontons i de préssec d’Ordal, un producte singular de la Xarxa Productes de la Terra.

dilluns, 9 gener, 2023

El Penedès et convida a gaudir tot l’any d’experiències a cellers i entre vinyes, de fantàstiques propostes gastronòmiques i del plaer i tranquil·litat de dormir en un entorn rural. Tria què vols fer i fes-te la Ruta a mida!

dilluns, 9 gener, 2023

Parc a Taula, que forma part de la Xarxa de Productes de la Terra, és un programa de la Diputació de Barcelona que posa en valor la Xarxa de Parcs Naturals mitjançant la gastronomia, amb la implicació dels productors, elaboradors, cellers, allotjaments i restaurants arrelats al territori. I amb la col·laboració dels ajuntaments i consells comarcals.

dimarts, 20 desembre, 2022

El Consell Comarcal d’OsonaCreacció i el Consorci del Lluçanès impulsen el programa pilot “Mengem d’aquí”, una proposta per millorar la qualitat de l’alimentació als menjadors escolars alhora que es potencien els productes de proximitat.

dimarts, 20 desembre, 2022

El 10 de novembre de 2022, a la seu del Parc Agrari del Baix Llobregat, es va celebrar la primera jornada ‘Alimentem Barcelona’.

dimarts, 20 desembre, 2022

La setmana passada es van donar a conèixer els primers passos que el Consell Comarcal del Vallès Oriental està portant a terme per crear una futura central de distribució de productes de proximitat a l’Espai Can Malé de Lliçà d’Amunt, a l’antiga fàbrica de l’empresa Biokit.

divendres, 16 desembre, 2022

Vi de Finca Qualificada’ és el màxim reconeixement que es pot concedir a un vi català, actualment a Catalunya hi ha 14 vins de finca.

divendres, 16 desembre, 2022

Jaume Esteve (El Bruc, 1982) sempre ha estat lligat al conreu de l’olivera. Des de ben petit ja anava a ajudar al seu avi i al seu pare amb el tractor a esporgar i a collir olives i, després de quatre generacions, continua amb l’explotació agrícola familiar. Els seus besavis van ser els pagesos qui van plantar les oliveres i ell és qui, fruit de la passió per la feina ben feta, el 2016 va decidir crear la marca Montbruc, per fer arribar l’oli de les seves oliveres centenàries al consumidor final.

divendres, 16 desembre, 2022

El 28 de novembre, l’Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB), va presentar el full de ruta a seguir per transformar el sistema alimentari de la ciutat. Es tracta de l’Estratègia d’Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030, un document consensuat pels principals actors de la ciutat, que entre d’altres, estableix i quantifica una sèrie de propòsits que caldria assolir els pròxims vuit anys.

divendres, 16 desembre, 2022

El Ministeri per a la Transició ecològica i el Repte Demogràfic, ha publicat les bases reguladores i la primera convocatòria per a la concessió d’ajuts a l’impuls de l’economia circular.