Històric de notícies

divendres, 27 març, 2020

El Parc Agrari del Baix Llobregat, que participa a les activitats de la Xarxa Productes de la Terra, a través de la coordinació amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat posa a disposició de la població un llistat d'empreses productores i elaboradores de la Xarxa a les quals es pot fer comanda i et fan l'entrega a domicili. 

divendres, 27 març, 2020

Si vols idees noves per a cuinar, et descobrim 50 receptes que et faran experimentar un clic que activarà un record o sensació, perquè consisteixen en plats elaborats amb productes singulars de les comarques barcelonines, amb sabors i aromes dels de sempre.

divendres, 27 març, 2020

Davant la situació de confinament per la pandèmia de la COVID-19, pagesos i elaboradors locals del Parc Agrari del Baix Llobregat i de la Xarxa de Productes de la Terra, impulsada per la Diputació de Barcelona, han posat en marxa diferents iniciatives per fer arribar aquests productes de proximitats als domicilis particulars.

dijous, 12 març, 2020

Sabíeu que les terres del Baix Llobregat són de les més fèrtils i antigues de Catalunya? La carxofa del Prat és un dels productes estrella que s’hi va començar a conrear ara fa 100 anys. Avui, ens proposem conèixer tot el que envolta aquesta verdura, des de la terra d’on en surt fins als llocs on es cuina i es ven.

dimarts, 10 març, 2020

Un dels 5 reptes és en circuits i alimentació de proximitat. Per primera vegada, el concurs d’innovació oberta impulsat pel Departament de Polítiques Digitals surt de l’àmbit urbà per contribuir a garantir la igualtat d’oportunitats en els entorns rurals.

dimarts, 10 març, 2020

El Mercat de Pagès de Viladecans se celebrava fins ara els dimecres de de 9h a 14h al Parc de Can Xic, i a partir d’ara passarà a a celebrar-se també tots els dissabtes.

dimarts, 25 febrer, 2020

Tots aquests productors agrupen una superfície de 63 hectàrees de cultiu i 40 hectàrees de recol·lecció silvestre. Les principals espècies cultivades són la farigola, sàlvia, orenga i romaní.

dimarts, 25 febrer, 2020

El passat dijous 13 de febrer es van fer públics els guanyadors de la 5a edició del Concurs de Botifarra d’Ou Artesana, antesala de Dijous Gras i la setmana de Carnestoltes. Un certamen que vol “reforçar el valor dels productes artesanals i del comerç de proximitat i a més, millorar la qualitat d’un dels productes tradicionals i de festa procedents del receptari popular”, remarca Pròsper Puig, president de la Confraria del Gras i el Magre.

divendres, 21 febrer, 2020

Investigadors catalans han creat un material nou que podria substituir les bosses de plàstic als supermercats. Es tracta d’un embalatge biodegradable, d’origen natural i que, a més a més, és comestible. El nou embolcall està elaborat a partir de matèries primeres d’origen vegetal i garanteix les propietats dels aliments, alhora que n’allarga la vida útil. De moment, per comprovar l’eficiència d’aquest material, ja l’han provat per embalar maduixes del Maresme i el resultat ha estat molt positiu. La fruita s’ha fet més resistent als fongs i ha mantingut l’aspecte original durant més temps.

divendres, 14 febrer, 2020

El DARP ha aprovat els ajuts del règim de pagament bàsic, de petits agricultors i ajust associats per a persones agricultores i ramaderes per a la campanya d’enguany. L'import d'aquests ajuts a Catalunya són uns 265.000.000 euros, que són finançats íntegrament pel Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA).

dijous, 6 febrer, 2020

Coneix i degusta les diferents maneres d'elaborar el plat més típic del Penedès i del Garraf a la Festa del Xató de Vilafranca, i marida-ho amb una bona copa de vi DO del Penedès!

dijous, 23 gener, 2020

Gaudeix d'una de les tradicions agrícoles més significatives d'Ullastrell: la Festa de l'Oli i l'Olivera. Una setmana plena d'activitats i que culiminarà amb la Fira de l'Oli.

dimarts, 21 gener, 2020

Tot i l’increment del sector ecològic, el consumidor prefereix proximitat (77%) a ecològic (23%) quan pot escollir.

dijous, 16 gener, 2020

L'or líquid torna a ser protagonista el 18 de gener a Bigues i Riells! ​Vine a conèixer el món de l'oli a la Fira de l'Oli Vera, des del cultiu de l'oliva fins que l'oli arriba a la taula de casa teva.

dimecres, 15 gener, 2020

Trufforum és un esdeveniment internacional ideat i promogut des de l’European Mycological Institute (EMI) que neix amb l’objectiu de promocionar l’ús responsable de la tòfona europea a les cuines domèstiques i professionals.

dimecres, 15 gener, 2020

El nou fulletó de Gastronomia i Restauració editat pel Consorci del Lluçanès, membre de la Xarxa Prodcutes de la Terra, és una eina molt útil que s’estructura en dues parts:

dimarts, 14 gener, 2020

El14 de gener es va presentar a la seu de l’AMB el projecte de l’Observatori del sistema alimentari metropolità de Barcelona. Aquest és un projecte per generar informació i indicadors del sistema alimentari que permetin l'anàlisi de la seva dimensió ambiental, econòmica i social, així com l'avaluació de l'impacte de les mesures adoptades per donar suport a iniciatives en l'àmbit metropolità.

dimecres, 8 gener, 2020

Vols saber quines són les noves tendències de consum d’aliments?
Conèixer els punts forts de les empreses catalanes del sector agroalimentari d’alt creixement, siguin grans, petites o mitjanes?
La teva empresa pot oferir productes amb més valor?
Què valora i espera el consumidor de 2020?
Com afectaran en el futur els nous hàbits de consum al sector agroalimentari?

dimecres, 8 gener, 2020

El dissabte dia, 18 de Gener de 2020, se celebra a Bigues i Riells la VIII Fira de l’Oli Vera i altres varietats tradicionals i el VI Mercat del Pa Artesà elaborat amb varietats antigues, que podreu visitar de 10 a 13 h a la Plaça del Trull de Can Sapera.

dijous, 12 desembre, 2019

Coneix les històries més misterioses que s'amaguen darrere de la tòfona a la fira de Centelles, terra de bruixes. Descobreix-ne les qualitats culinàries i les pocions màgiques!