Històric de notícies

dimarts, 2 juliol, 2019

El passat 28 de juny, es va celebrar una taula rodona per parlar amb diferents actors sobre el context, reptes i oportunitats que hi ha actualment en els diferents punts de la cadena alimentària des del punt de vista de l’agroecologia i l’ESS.

dimarts, 2 juliol, 2019

El Consell Comarcal del Vallès Oriental amb el suport de la Diputació de Barcelona, Xarxa de Productes de la Terra, ha iniciat l’assessorament continuat a cinc finques agrícoles del Vallès Oriental que treballen amb varietats locals recuperades.

dimarts, 2 juliol, 2019

La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya acollirà la jornada de «Gastronomia i Producte. Una oportunitat pel territori», en el marc del tercer Congrés Català de la Cuina, una activitat destinada als agents de promoció econòmica d'institucions públiques i privades de les comarques d'Anoia, el Bages, el Berguedà, el Moianès i Osona.

dimarts, 2 juliol, 2019

Després de l'èxit del primer catàleg, aquest 2019 s'ha editat la segona edició del catàleg de productes agroalimentaris del Berguedà. Enguany, hi figuren 44 productors i s'amplia en la seva distribució arribant, a part de les cases de turisme rural, també en els càmpings del Berguedà.

dilluns, 1 juliol, 2019

El passat 28 de juny va tenir lloc una primera reunió per endegar la nova etapa de l’Associació de Productors i Elaboradors Agroalimentaris del Bages, impulsada pel Consell Comarcal del Bages, amb l’objectiu que esdevingui una associació de referència del sector, fer valdre els productes agroalimentaris de la comarca i els seus productors i elaboradors, revitalitzar el sector de producció alimentària i posicionar el Bages com a referent en la producció i la gastronomia de qualitat.

dilluns, 1 juliol, 2019

El dissabte 29 de juny es va emetre al magazín radiofònic “Deixa’m tastar” de SER Catalunya un programa on es va debatre sobre les polítiques de suport des de l’administració al sector alimentari local i de qualitat.

dilluns, 24 juny, 2019

Pels voltants de Sant Joan, les cireres  d’en Roca tonen a aparèixer pels nostres àpats, per delitar-nos any rere any amb la seva compensada balança entre acidesa i dolçor.

divendres, 14 juny, 2019

El passat dijous 6 de juny ens vam reunir al Lluçanès el personal tècnic de la en una nova sessió d’intercanvi, organitzada pel Consorci del Lluçanès i la Xarxa. Hi vam assistir vint-i-una persones pertanyents als dotze ens locals i a diferents gerències de la Diputació de Barcelona.

dimarts, 4 juny, 2019

El mercat Puigmercadal de Manresa acollirà el 19 de juny la nova edició del Enxarxa’t, una jornada de networking que permet establir vincles entre empreses agroalimentàries, comerços i restaurants.

 

dimarts, 4 juny, 2019

Amb motiu de la participació de Prodeca-DARP al projecte Interreg Europeu EUREGA (EUropean REgions of GAstronomy, Building resilience and creating economic growth), finançat amb fons europeus per al desenvolupament de les regions, es va celebrar el dijous una reunió de stakeholders del sector agroalimentari, a la qual es va convidar a la Xarxa Productes de la Terra conjuntament amb diferents agents públics i privats del sector.

 

dijous, 30 maig, 2019

El dimecres 3 de juny es va celebrar a l’espai Bonnemaison de Barcelona l’acte de lliurament de la primera edició dels Premis Parc a taula, un programa de desenvolupament econòmic promogut per la Diputació de Barcelona que pretén destacar, mitjançant la gastronomia, la producció artesanal i la viticultura de proximitat i de qualitat, els valors naturals, culturals i paisatgístics dels nostres parcs.

dijous, 30 maig, 2019

Benvinguts a pagès és un cap de setmana en el que explotacions de tot Catalunya obriran les portes de casa seva per ensenyar-nos els seus camps, els seus ramats, les seves barques i els seus obradors.

dijous, 23 maig, 2019

T’agrada la fruita tot i que tens una predilecció per a les cireres? Participa a l’especial Cireres del Baix Llobregat i hi trobaràs un munt d’activitats, festes i mercats relacionats amb aquest producte irresistible, les cireres.

dimarts, 21 maig, 2019

El premi té per finalitat fomentar actuacions innovadores que esdevinguin pautes per millorar la qualitat i la bona imatge dels productes artesans de Catalunya i guardonar l'esforç dels/de les joves artesans/es alimentaris/àries en la recuperació, la innovació, la diversificació i el disseny d'aquests productes.

dimarts, 21 maig, 2019

La cinquena edició del Congrés Internacional de l’Observatori de l’Alimentació, pretén abordar el patrimoni alimentari en la seva relació amb el turisme i la sostenibilitat.

dimarts, 21 maig, 2019

Benvinguts a pagès és un cap de setmana en el que explotacions de tot Catalunya obriran les portes de casa seva per ensenyar-nos els seus camps, els seus ramats, les seves barques i els seus obradors.

dimarts, 14 maig, 2019

La sisena edició del Premi Ruralapps, que convoca el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya amb el suport del centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio), ha obert el procés de presentació de candidatures, amb un termini que finalitza el proper dilluns 17 de juny.

divendres, 10 maig, 2019

La Fira de Sant Isidre és el marc perfecte per conèixer els productes que del Parc Agrari del Baix Llobregat. Per això, el nou format de Mostra Gastronòmica i de la Pagesia et permetrà assaborir les millors receptes i gaudir d’activitats per a petits i grans relacionades amb l’agricultura i amb els fogons. De fet, durant la Mostra, hi ha tallers i demostracions perquè tots i totes aprenguem a cuinar els nostres productes. 

divendres, 10 maig, 2019

Fins al 2 de juny, el Maresme s'engalana de vermell per retre homenatge a un dels productes que, conjuntament amb el pèsol, atorga personalitat pròpia a l'horta de la comarca. Són les maduixes del Maresme i, ara, és el "Temps de maduixes", les jornades gastronòmiques que apleguen productors, elaboradors i restauradors a l'entorn d'aquesta fruita de color vermell intens, textura carnosa, aroma inconfusible i autèntic gust de maduixa.

dimecres, 8 maig, 2019

Aquest proper cap de setmana 11 i 12 de maig, arriba l’onzena edició de Lactium, la mostra de formatges catalans que tindrà lloc al Parc Jaume Balmes de Vic.