Històric de notícies

dijous, 16 gener, 2020

L'or líquid torna a ser protagonista el 18 de gener a Bigues i Riells! ​Vine a conèixer el món de l'oli a la Fira de l'Oli Vera, des del cultiu de l'oliva fins que l'oli arriba a la taula de casa teva.

dimecres, 15 gener, 2020

Trufforum és un esdeveniment internacional ideat i promogut des de l’European Mycological Institute (EMI) que neix amb l’objectiu de promocionar l’ús responsable de la tòfona europea a les cuines domèstiques i professionals.

dimecres, 15 gener, 2020

El nou fulletó de Gastronomia i Restauració editat pel Consorci del Lluçanès, membre de la Xarxa Prodcutes de la Terra, és una eina molt útil que s’estructura en dues parts:

dimarts, 14 gener, 2020

El14 de gener es va presentar a la seu de l’AMB el projecte de l’Observatori del sistema alimentari metropolità de Barcelona. Aquest és un projecte per generar informació i indicadors del sistema alimentari que permetin l'anàlisi de la seva dimensió ambiental, econòmica i social, així com l'avaluació de l'impacte de les mesures adoptades per donar suport a iniciatives en l'àmbit metropolità.

dimecres, 8 gener, 2020

Vols saber quines són les noves tendències de consum d’aliments?
Conèixer els punts forts de les empreses catalanes del sector agroalimentari d’alt creixement, siguin grans, petites o mitjanes?
La teva empresa pot oferir productes amb més valor?
Què valora i espera el consumidor de 2020?
Com afectaran en el futur els nous hàbits de consum al sector agroalimentari?

dimecres, 8 gener, 2020

El dissabte dia, 18 de Gener de 2020, se celebra a Bigues i Riells la VIII Fira de l’Oli Vera i altres varietats tradicionals i el VI Mercat del Pa Artesà elaborat amb varietats antigues, que podreu visitar de 10 a 13 h a la Plaça del Trull de Can Sapera.

dijous, 12 desembre, 2019

Coneix les històries més misterioses que s'amaguen darrere de la tòfona a la fira de Centelles, terra de bruixes. Descobreix-ne les qualitats culinàries i les pocions màgiques!

dimecres, 11 desembre, 2019

La masia El Bellver - La Calma, un equipament públic del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, ha estat guardonat amb l'Europarc Star Award que atorga la Federació Europarc en reconeixement als esforços i les inversions realitzades per ser més sostenible i contribuir i protegir el patrimoni natural i cultural.

dimecres, 11 desembre, 2019

El passat 28 de novembre, el col.lectiu Sabors de l’Horta del Baix Llobregat va participar a la 2a Trobada de Restauradors del 2019 amb un format experiencial i dinàmic.

dilluns, 9 desembre, 2019

Els dies 13, 14 i 15 de desembre torna el Fira Tapa de Pota Blava i de Carxofa Prat, l’espai gastronòmic es consolida dins La Ricarda, a l’interior de la granja, i s’integra amb la promoció turística i de producte del territori.

divendres, 29 novembre, 2019

L’All Those Food Market és un mercat de productors que tornarà a convertir-se en un lloc en el que obtenir articles per sorprendre. Formatges, embotits, dolços, melmelades, sofregits, mels i productes vegans o sense gluten. Hi podreu trobar empreses de la Xarxa com Vallflorida Xocolaters del Vallès Oriental o Carquinyolis Escalfet de l’Alt Penedès.

divendres, 29 novembre, 2019

El programa s’emetrà els dimarts a les 23.00h a TV3, a partir de dimarts 3/12.

divendres, 29 novembre, 2019

El Consell Comarcal de l'Alt Penedès amb el suport de la Xarxa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, i en col·laboració de les empreses agroalimentàries de l'Alt Penedès i restaurants de El Penedès, tasta'l, organitza el Cap de setmana de Portes Obertes el dissabte 30 de novembre i diumenge 1 de desembre.

divendres, 29 novembre, 2019

Aquest cap de setmana, coneix de primera mà l'elaboració de productes artesans agroalimentaris i degusta'ls als restaurants de l'Alt Penedès en una jornada de portes obertes.

dilluns, 25 novembre, 2019

Per primera vegada, la Xarxa va estar ubicada a l’Espai Catalunya, compartint espai amb Prodeca (Generalitat de Catalunya) i Girona Excel·lent (Diputació de Girona)

divendres, 22 novembre, 2019

Presentem la tercera edició del Directori d’empreses i productes de la Xarxa Productes de la Terra on es poden trobar prop d’un miler d’empreses classificades per sectors, destacant aquelles que produeixen o elaboren productes singulars, les que fan producció ecològica, aquelles que són centenàries i les que comercialitzen en circuit curt. D’aquesta manera posem a l’abast dels clients potencials (restauradors, distribuïdors, comerç al detall especialitzat, col·ectivitats, públic final...) una informació que esperem que sigui molt valuosa i útil i que és un actiu rellevant del nostre territori.

divendres, 22 novembre, 2019

Vine a Subirats Tasta'l, la mostra de vins, caves, productes de la terra i la gastronomia. Prepara el Nadal amb els millors productes dels cellers i els productors de Subirats.

divendres, 22 novembre, 2019

Si vols elaborar un xató autèntic, no et perdis el Festival del Xató de Vilanova i la Geltrú i La Festa de Mercats. Un aparador únic de la gastronomia vilanovina!

divendres, 22 novembre, 2019

S’ha estimat que el Vallès té 12.843 oliveres de la varietat Vera i la Garriga és el municipi amb més superfície. Aquestes són algunes de les conclusions del projecte  “Inventari i mapeig dels recintes SIGPAC de l’Olivera Vera del Vallès”, presentat a les Franqueses del Vallès i impulsat pel Consell Comarcal del Vallès Oriental amb el suport de la Xarxa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona.

divendres, 22 novembre, 2019

Les jornades enogastronòmiques de La Llotja 2019 van començar a caminar, aquest dilluns al migdia, amb el president de l’Institut Català de la Cuina, Sergi de Meià, que va manifestar que “la Llotja és un espai de reflexió sobre el territori, les persones, la gastronomia i el seu futur. Ho veig com un model a seguir per altres territoris”. Sergi de Meià va explicar, en l’acte d’inauguració d’aquesta quinzena enogastronòmica, que “és positiu agrupar, treure conclusions i potenciar uan meravellosa proposta cultural en tots els sentits. Per a mi, és un plaer participar i donar suport a una proposta sòlida com aquesta”. El president de l’Institut Català de la Cuina s’ha mostrat convençut que “el futur passa per la periurbanitat i per donar a conèixer les possibilitats de cada territori. Cal que dibuixem i pensem el futur per fer-lo brillant i amb un èxit continuat."