Històric de notícies

dimarts, 23 novembre, 2021

El projecte europeu HARNESSTOM, liderat pel Dr. Antonio Granell (IBMCP-CSIC) i on hi participen diferents centres de recerca europeus, està començant a desplegar les seves activitats a Catalunya. El projecte té per objectiu millorar les varietats cultivades de tomàquet, fent especial èmfasi en els paràmetres de qualitat sensorial i gastronòmica.

divendres, 19 novembre, 2021

La Formatgeria la Frasera ubicada a Vacarisses (Vallès Occidental) i membre de la de la Xarxa Productes de la Terra, ha estat guardonada amb el tercer premi al Campionat dels Millors Formatges d’Espanya pel seu formatge Rodó de Cendra en la categoria Formatges Afinats Coagulació Làctica. Al concurs s’hi van presentar més de 800 varietats, de les quals 90 van ser seleccionades per passar a la final.

dijous, 18 novembre, 2021

El paté rústic de Mallart Xarcuters guardonat fa un mes al Gastronòmic Fòrum Barcelona ha sigut aquesta setmana protagonista del programa ‘Fet a Mida’ de La Xarxa. Amb una connexió en directe de Penedès TV, el periodista Toni Comas ha explicat la història d’èxit que amaga aquest paté.

dijous, 18 novembre, 2021

Acosta't a l'univers de l'oli i descobreix com es produeix i totes les seves possibilitats.

dijous, 18 novembre, 2021

La ratafia és un dels licors més populars dels Països Catalans, elaborat bàsicament amb nous verdes, plantes i espècies macerades en aiguardent.

dijous, 18 novembre, 2021

Aquestes postres, elaborades amb pasta de full, ametlles, pinyons, vainilla i llimona, són reconegudes arreu de Catalunya.

dijous, 11 novembre, 2021

Tastos, fires, rutes, experiències gastronòmiques i tallers infantils configuren l’agenda de la VII edició de la Setmana de la Malvasia.

dijous, 28 octubre, 2021

Llenegues, rovellons, fredolics, camagrocs... Quan arriba la temporada del bolet, els municipis del Berguedà treuen al carrer el producte que més els identifica. Para't a Cal Rosal i emporta't els bolets més frescos!

dijous, 28 octubre, 2021

Mató de Marganell, tomàquet rosa, aromes de Montserrat, embotit del Bruc, dolços de Collbató... Vine a assaborir-los! 

dijous, 28 octubre, 2021

La Mostra Gastronòmica del Pèsol Negre es reafirma arribant a la seva 5a edició, el proper 31 d'Octubre  a Gósol, on es podran gaudir de noves activitats que s’afegeixen a la festa de referència per aquest element tant característic de la gastronomia Berguedana. 

dijous, 28 octubre, 2021

El curs  “Desenvolupament local en l’àmbit agroalimentari”, que  organitza l’Agència de Desenvolupament Econòmic de l’AMB, pretén mostrar la rellevància del sector agroalimentari en les polítiques de desenvolupament local i en el desenvolupament d'un sistema alimentari sostenible a l’àrea metropolitana, presentant els factors que l’impulsen i destacant les oportunitats que en resulten per al dinamisme econòmic dels municipis metropolitans.

dijous, 28 octubre, 2021

El Consell Comarcal del Baix Llobregat, en el marc del projecte Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, promou una acció de col·laboració entre empreses que elaboren productes agroalimentaris de proximitat i la Fundació Portolà que, entre moltes altres activitats, fa lots de Nadal per empreses i entitats. El resultat és un lot de Nadal amb productes de proximitat, que suposa una nova oportunitat de venda pel sector agroalimentari de la comarca a través d'una entitat del tercer sector del territori, que es dedica a la inserció sociolaboral de persones amb disCapacitat intel·lectual i/o trastorn mental. 

dimecres, 27 octubre, 2021

Des d'un escabetx de sorell a un carpaccio d'emperador; des d'una sopa blanca de besuc a unes textures de molls i uns esmarris de carbassa i sardina. 

Aquest dijous La Cucanya aplegarà la Festa del Peix Senzill. Sis establiments del Garraf Gastronòmic i sis cellers del segell Vins del Massís del Garraf prepararan un menú per lloar les excel·lències de l'anomenat peix senzill.

dijous, 21 octubre, 2021

Barcelona vertebra el sistema alimentari d’un territori mediterrani ric en biodiversitat, varietat geogràfica i productes agroalimentaris. Un territori amb una potent i saludable tradició gastronòmica tan antiga com oberta a la innovació que avui s’encara amb la situació crítica que amenaça el seu futur i el del planeta.

dijous, 21 octubre, 2021

Mallart Artesans Xarcuters, empresa de la Xarxa Productes de la Terra, ha estat distingida pel jurat del Fòrum Gastronòmic 2021 amb el premi Innoforum al gust més original pel seu paté rústic de Gall del Penedès. Aquest paté és un producte innovador amb gust i amb cor fruit de la col·laboració publicoprivada. S’elabora amb gall del Penedès, un dels 55 productes singulars de la Xarxa Productes de la Terra i que compta amb el distintiu de qualitat d’Identificació Geogràfica Protegida Gall del Penedès.

dijous, 21 octubre, 2021

La Fira de la Castanya de Viladrau et sorprendrà per la singularitat dels seus productes, per l'esclat de colors dels paisatges tardorals i per la majestuositat dels castanyers centenaris.

dijous, 21 octubre, 2021

Per celebrar la Setmana BIO et proposem un tast de vins i formatges molt sorprenent!

dimecres, 13 octubre, 2021

L'Escola Agrària de Mas Bové ha obert el període de matrícula a un nou curs per promoure les xarxes de cooperació i suport a la pagesia amb l’objectiu de promoure que els petits productors, projectes agraris i agroalimentaris s’agrupin per a fer viables els seus projectes productius mitjançant principis i pràctiques cooperatives

dimecres, 13 octubre, 2021

El Forn l’Espurna de Berga, empresa de la Xarxa Productes de la Terra, ha estat finalista del concurs de pans de pagès de Catalunya.

dimecres, 13 octubre, 2021

El Consorci del Moianès, membres de la Xarxa Productes de la Terra, i el Consell Comarcal del Moianès organitzen la sessió formativa “Tràmits que s'han de fer per passar de la producció convencional a la producció ecològica” que impartirà Aida Reina, tècnica d’inspecció del CCPAE.