Històric de notícies

dimecres, 8 gener, 2020

El dissabte dia, 18 de Gener de 2020, se celebra a Bigues i Riells la VIII Fira de l’Oli Vera i altres varietats tradicionals i el VI Mercat del Pa Artesà elaborat amb varietats antigues, que podreu visitar de 10 a 13 h a la Plaça del Trull de Can Sapera.

dijous, 12 desembre, 2019

Coneix les històries més misterioses que s'amaguen darrere de la tòfona a la fira de Centelles, terra de bruixes. Descobreix-ne les qualitats culinàries i les pocions màgiques!

dimecres, 11 desembre, 2019

La masia El Bellver - La Calma, un equipament públic del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, ha estat guardonat amb l'Europarc Star Award que atorga la Federació Europarc en reconeixement als esforços i les inversions realitzades per ser més sostenible i contribuir i protegir el patrimoni natural i cultural.

dimecres, 11 desembre, 2019

El passat 28 de novembre, el col.lectiu Sabors de l’Horta del Baix Llobregat va participar a la 2a Trobada de Restauradors del 2019 amb un format experiencial i dinàmic.

dilluns, 9 desembre, 2019

Els dies 13, 14 i 15 de desembre torna el Fira Tapa de Pota Blava i de Carxofa Prat, l’espai gastronòmic es consolida dins La Ricarda, a l’interior de la granja, i s’integra amb la promoció turística i de producte del territori.

divendres, 29 novembre, 2019

L’All Those Food Market és un mercat de productors que tornarà a convertir-se en un lloc en el que obtenir articles per sorprendre. Formatges, embotits, dolços, melmelades, sofregits, mels i productes vegans o sense gluten. Hi podreu trobar empreses de la Xarxa com Vallflorida Xocolaters del Vallès Oriental o Carquinyolis Escalfet de l’Alt Penedès.

divendres, 29 novembre, 2019

El programa s’emetrà els dimarts a les 23.00h a TV3, a partir de dimarts 3/12.

divendres, 29 novembre, 2019

El Consell Comarcal de l'Alt Penedès amb el suport de la Xarxa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, i en col·laboració de les empreses agroalimentàries de l'Alt Penedès i restaurants de El Penedès, tasta'l, organitza el Cap de setmana de Portes Obertes el dissabte 30 de novembre i diumenge 1 de desembre.

divendres, 29 novembre, 2019

Aquest cap de setmana, coneix de primera mà l'elaboració de productes artesans agroalimentaris i degusta'ls als restaurants de l'Alt Penedès en una jornada de portes obertes.

dilluns, 25 novembre, 2019

Per primera vegada, la Xarxa va estar ubicada a l’Espai Catalunya, compartint espai amb Prodeca (Generalitat de Catalunya) i Girona Excel·lent (Diputació de Girona)

divendres, 22 novembre, 2019

Presentem la tercera edició del Directori d’empreses i productes de la Xarxa Productes de la Terra on es poden trobar prop d’un miler d’empreses classificades per sectors, destacant aquelles que produeixen o elaboren productes singulars, les que fan producció ecològica, aquelles que són centenàries i les que comercialitzen en circuit curt. D’aquesta manera posem a l’abast dels clients potencials (restauradors, distribuïdors, comerç al detall especialitzat, col·ectivitats, públic final...) una informació que esperem que sigui molt valuosa i útil i que és un actiu rellevant del nostre territori.

divendres, 22 novembre, 2019

Vine a Subirats Tasta'l, la mostra de vins, caves, productes de la terra i la gastronomia. Prepara el Nadal amb els millors productes dels cellers i els productors de Subirats.

divendres, 22 novembre, 2019

Si vols elaborar un xató autèntic, no et perdis el Festival del Xató de Vilanova i la Geltrú i La Festa de Mercats. Un aparador únic de la gastronomia vilanovina!

divendres, 22 novembre, 2019

S’ha estimat que el Vallès té 12.843 oliveres de la varietat Vera i la Garriga és el municipi amb més superfície. Aquestes són algunes de les conclusions del projecte  “Inventari i mapeig dels recintes SIGPAC de l’Olivera Vera del Vallès”, presentat a les Franqueses del Vallès i impulsat pel Consell Comarcal del Vallès Oriental amb el suport de la Xarxa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona.

divendres, 22 novembre, 2019

Les jornades enogastronòmiques de La Llotja 2019 van començar a caminar, aquest dilluns al migdia, amb el president de l’Institut Català de la Cuina, Sergi de Meià, que va manifestar que “la Llotja és un espai de reflexió sobre el territori, les persones, la gastronomia i el seu futur. Ho veig com un model a seguir per altres territoris”. Sergi de Meià va explicar, en l’acte d’inauguració d’aquesta quinzena enogastronòmica, que “és positiu agrupar, treure conclusions i potenciar uan meravellosa proposta cultural en tots els sentits. Per a mi, és un plaer participar i donar suport a una proposta sòlida com aquesta”. El president de l’Institut Català de la Cuina s’ha mostrat convençut que “el futur passa per la periurbanitat i per donar a conèixer les possibilitats de cada territori. Cal que dibuixem i pensem el futur per fer-lo brillant i amb un èxit continuat."

dimecres, 20 novembre, 2019

Es treballa amb un Cens de 1.220 empreses i s’ha renovat el llistat de productes singulars I s’ha executat un 52% del total de pressupost previst.

dimarts, 12 novembre, 2019

Per primera vegada, la Xarxa estarà ubicada a l’Espai Catalunya, compartint espai amb Prodeca (Generalitat de Catalunya) i Girona Excel·lent (Diputació de Girona).

divendres, 8 novembre, 2019

Què necessita el bestiar per no emmalaltir? La seva salut depèn de diferents factors, com la de la gestió i maneig que fem, de les instal·lacions, de l’alimentació, del benestar animal, de la seva integració al medi natural.

divendres, 8 novembre, 2019

El proper dimecres 13 de novembre a les 19 h a la Masia Can Ribas de Les Franqueses del Vallès  (com arribar), es presentaran els resultats del projecte “Inventari i mapeig dels recintes SIGPAC de l’olivera  Vera del Vallès”, impulsat pel Consell Comarcal del Vallès Oriental, membre de la Xarxa Productes de la Terra.

divendres, 8 novembre, 2019

El Consell Català de l’Alimentació (CCA), impulsat pel Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, va ser creat el 25 de juliol de 2017 pel Decret 126/2017, on queda regulat la composició del plenari així com les seves funcions i Comissions.